luchtfoto

FC Zutphen pakt belangrijke winst in degradatieduel in Vroomshoop, 1-2.

FC Zutphen heeft zaterdagmiddag de rode lantaarn overgedragen aan Vroomshoopse boys door in een rechtstreeks degradatie duel de eerste winst in deze competitie te pakken. De sympathieke club uit Vroomshoop moet nu zien via het inhaal duel volgende week thuis tegen SDVB om weer van deze laatste plaats af te komen. In deze competitie degradeert 1 ploeg rechtstreeks, en de beide ploegen daarboven spelen nacompetitie. Door de winst van Hierden en DZC, die 11e en 12e stonden, behoeven de Zutphenaren zich daar voorlopig nog niet mee bezig te houden.  Positief is het dat er ook deze zaterdag weer met veel inzet gespeeld werd. En dat was hard nodig tegen het fysiek sterke Vroomshoop.

Aan het begin van de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van erelid Theo Everts, een man die vaak bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal aanwezig was, en veel betekend heeft voor de club.

FC Zutphen begon daarna dramatisch aan de wedstrijd. Men werd direct afgetroefd door de fel startende thuisploeg. In de 3e minuut was het al raak. Een prima opgezette aanval op rechts werd uitstekend voor het doel getrokken, en zonder dat een Zutphen speler de bal geraakt had, knalde Julien Derks de bal onhoudbaar achter Marijn Sangers, 1-0.

De wedstrijd had niet slechter kunnen beginnen voor FC Zutphen.

Vroomshoopse boys trachtte door te drukken door het duel vroegtijdig te beslissen. Maar FC Zutphen wist achterin orde op zaken te stellen. Doelman Marijn Sangers keepte een foutloze partij, waarbij hij geen ogenblik zijn concentratie verloor, en alert reageerde.

De zwak begonnen Moussa Nahinama groeide steeds beter in de wedstrijd. Dat gold ook voor de andere back Hidde Ruessink. En het centrale duo Sebastian van Laar en Jocko Koster wisten met hun ervaring het hoofd koel te houden.

FC Zutphen trachtte met snelle counters een doelpunt te forceren, en dat lukte in de 22e minuut.

Een prima actie van Aldo Joaquim zorgde voor de 1-1. Een goed afgemeten voorzet werd door de snel mee sprintende Sebastian van Laar prima afgerond.

Vanaf dat moment kwam FC Zutphen beter in de wedstrijd.

Niet dat het spel direct van hoge kwaliteit werd, maar er kwamen steeds meer goede acties. Een vlot opgezette aanval bracht de bal bij Rick Vlutters. Hij speelde zijn directe tegenstander knap uit, maar zag zijn inzet gestopt door doelman Tim Sickman.

Even later was er een prima kopbal van Thomas Nijkamp, die net over ging nadat hij goed in stelling was gebracht door Moussa Nahinama.

Aan de andere kant had Robert Veld bijna succes na knullig balverlies op het middenveld. Hij schoot echter over.

Pal voor rust, in de 45e minuut, besliste FC Zutphen de wedstrijd. Een goede pass op Daniel Opoku zorgde er voor dat deze op rechts in stelling werd gebracht. Met zijn uitstekende traptechniek legde hij de bal voortreffelijk op het hoofd van de inkomende Thomas Nijkamp, die hard en onhoudbaar raak kopte, 1-2.

Dat betekende een enorme opsteker voor de Zutphenaren.

In de rust moest de geblesseerd geraakte Jocko Koster zich laten vervangen door Jelle Macare.

Bijna wist Vroomshoopse boys de gelijkmaker te produceren, maar de beste man aan de kant van de gastheren, Ernst Jan Heideman stuitte op Marijn Sangers.

Aan de andere kant was het Thomas Nijkamp die op doelman Tim Sickman stuitte.

Vroomshoop trachtte daarna de gelijkmaker te forceren. De wedstrijd werd rommeliger, maar FC Zutphen bleef goed overeind. Individueel en voetballend hadden de Zutphenaren iets meer in hun mars, maar Vroomshoop compenseerde dat met lange passes en fysiek spel.

Dat had bijna succes, maar de bal ging net voorlangs het doel van Marijn Sangers.

Voorin bleven Niek Bakkerweerd en Thomas Nijkamp hard werken, en wist Aldo Joaquim met een aantal goede acties de verdedigers van de gastheren goed bezig te houden.

Op het middenveld wonnen Daniel Opoku en Muhammed Kaya, die zich iedere week beter ontwikkelt, steeds meer hun duels, waarbij ze steeds bleven trachten de spitsen in stelling te brengen.

In de 68e minuut wisselde trainer Taco Lourens Rick Vlutters voor Joshua Palm, om op die manier een 3e doelpunt te forceren.

Dat had bijna succes maar de doorgebroken Joshua Palm werd net te zwaar gehinderd om te scoren.

In de 82e minuut kwam Mehmed ArsLan nog voor de moe gestreden Niek Bakkerweerd.

Joshua Palm schoot net naast na een goede actie van Thomas Nijkamp.

Maar de laatste 10 minuten waren voor de thuisclub.

Een goed schot van Ramon de Jong ging net over het doel, en een uitstekend genomen vrije trap van Leon Dogger werd door doelman Sangers met een prima reflex tot corner verwerkt.

Daarna floot de zeer goed leidende scheidsrechter Smit uit Nunspeet af, en had FC Zutphen een zwaar bevochten zege behaald.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Hidde Ruessink, Sebastian van Laar, Jocko Koster ( 46. Jelle Macare), Moussa Nahinama, Daniel Opoku, Muhammed Kaya, Aldo Joaquim, Rick Vlutters ( 68. Joshua Palm),  Thomas Nijkamp, Niek Bakkerweerd ( 82. Mehmed Arslan).