FC Zutphen JO13-1

FC Zutphen JO13-1 wint kraker van een halve Finale beker

Dinsdagavond 15 mei was het dan eindelijk zover, na de mooie overwinning uit en tegen AWC Wijchen in de kwartfinale, stond nu de halve finale thuis tegen Excelsior’ 31 op het programma, welke uitkomen in de 3e divisie en daar koploper zijn.

Een stormachtig begin van onze FC leidde in de 6e minuut tot een fraaie kopbal van Julius op aangeven van Pepijn “Peppi” en de op dat moment verdiende 1-0 kwam op het scoreboard. Dat Excelsior niet voor niets de lijst aavoerd in hun competitie werd 4 minuten later duidelijk toen door een fraaie combinatie het net van Zutphen werd gevonden en de gelijkmaker een feit was.

Goed blijven voetballen en de diepte blijven zoeken was het strijdplan en dit resulteerde in een mooi opgezette aanval, waarbij Julius goed zijn lichaam gebruikte en alleen op de keeper af kon, 2-1.

Voor rust wist onze JO13-1 zelfs nog de 3-1 te maken, vanuit een corner wist Peppi de bal perfect in te koppen.

Na de rust werd Excelsior sterker en Zutphen iets slordiger, de bal kon minder goed worden vastgehouden en er moest met man en macht worden verdedigd om de 3-1 op het scorebord te houden. Helaas lukte dat niet en werden de 3-2 en 3-3 gemaakt. Een stand die tot het einde bleef staan, waarbij menig hart in de laatse minuut nog oversloeg, door en bijna niet te missen kans voor de gasten uit Rijssen, maar gelukkig wisten onze jongens met gezamelijke krachten de bal toch weer uit de 16 te krijgen en was het na 2 helften hard werken een verdiend gelijkspel.

Geen verlenging in deze klasse, maar gelijk penalty’s moesten de beslissing in deze spannende thriller brengen. Door Zutphen werden al deze penalty’s netjes in de hoeken gelegd, maar bij Excelsior ging er eentje over, waardoor onze jongens voor het tweede jaar op rij in de finale staan.