FC Zutphen JO11-1 wint bekerthriller in Vorden

Op 2 september stond voor de FC Zutphen JO11-1 de tweede bekerwedstrijd van het seizoen op het programma in en tegen Vorden. Alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalochtend waren aanwezig, een zonnetje, nat gras en jongens die stonden te trappelen om de wei in te gaan. Net als vorige week had de JO11-1 de eerste 10 minuten nodig om een beetje in hun spel te komen. Maar echt wakker werden ze pas na de 11de minuut. Een verdedigende fout zorgde voor een 1-0 voorsprong van Vorden, het signaal voor FC Zutphen om een versnelling hoger te schakelen. Nog geen twee minuten later zette Mathijs met een fraaie pass van achteruit Berend vrij voor de keeper die zo de gelijkmaker kon aantekenen.

Na deze gelijkmaker begonnen de jongens aan een sterke fase waarin er met veel energie gespeeld werd. Met Sven, Pieter en Steven in de verdedigende stellingen was het voor Vorden erg lastig om gevaar te stichtten en zorgde FC Zutphen zelf voor een paar goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. Het ontbrak hierbij helaas aan de scherpte. Een kleine tien minuten na de gelijkmaker was het Mathijs, die na goed combinatiespel met Luca, de bal in de rechter bovenhoek schoot en FC Zutphen voor het eerst op voorsprong zette. Nog geen minuut later werd het zelfs al 1-3. Een prima opgezette aanval werd na een goede voorzet van Sil door Berend via de binnenkant van de paal strak ingeschoten. Hierna bleef de JO11-1 vol op de aanval spelen om vlak voor de thee nogmaals te scoren. Na wederom een fraai opgebouwde aanval was het opnieuw Mathijs die met links de bal tegen de touwen kon werken. Zo konden we met een mooie voorsprong gaan rusten na een goede eerste helft die voor de toeschouwers het aanzien meer dan waard was geweest.

Vlak na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft zorgde miscommunicatie achterin dat we direct tegen een tegentreffer van Vorden aanliepen. Toch liet FC Zutphen zich hierdoor niet uit het veld slaan. Vijf minuten later zorgde Pieter met een fraaie lange bal van achteruit dat Figo één op één in oog met de keeper van Vorden kwam te staan. Figo twijfelde geen moment en schoof de bal strak onder hem door, 2-5. Na dit doelpunt kwam Vorden steeds beter in het spel en openden zij een heus offensief. In een tijdsbestek van 5 minuten wist Vorden met sterk spel de stand gelijk te trekken. Maar waar we in het verleden nog wel eens de koppies lieten hangen gingen we nu opnieuw op zoek naar de voorsprong. Het was goed te merken dat de jongens in de eerste helft al veel energie hadden verbruikt. Ondanks dat ze op hun laatste tandvlees liepen bleven ze ervoor gaan. Vlak na deze gelijkmaker was het Luca die, na goed combineren tussen Mathijs en Berend, FC Zutphen opnieuw op voorsprong zette.

Na een periode van vijf minuten billen knijpen kwamen de jongens er nog één keer goed uit. Mathijs bezorgde de bal, na een lange rush vanaf de middenlijn, goed bij de prima meegelopen Steven die de bal koel achter de keeper van Vorden wist te werken, 5-7. Hierna was het nog niet gedaan. Ook Vorden wist nog een keer het net te vinden om zo de eindstand van 6-7 op het scorebord te zetten. Al met al een hele spannende wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams met genoeg aanknopingspunten voor de rest van het seizoen. In de najaarscompetitie komen we Vorden JO11-1 ook nog een keer tegen. Dit belooft wederom een spannende pot te worden.