FC Zutphen JO11-1 haalt uit tegen Sp Eefde JO11-1

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander van vandaag was de JO11-1 van sportclub Eefde. Het voorgaande weekend hadden we de bekerwedstrijden afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen sportclub Lochem JO11-1. Ondanks het goede spel was dit net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Een te laag doelsaldo deed ons helaas de das om. Het positieve van deze wedstrijd was wel dat de stijgende lijn van de laatste weken werd doorgezet en de hand van de trainer steeds duidelijker zichtbaar wordt.

Ook deze week begonnen de jongens weer fris aan de wedstrijd en bij de eerste aanval was het direct raak, een voorzet vanaf links werd door Figo ingeschoten. Na deze goal bleef FC Zutphen de aanval zoeken waaruit enkele kansen voortkwamen. Dit resulteerde echter niet in nog een doelpunt. Voor het tweede doelpunt moesten we twaalf minuten wachten. In deze minuut kreeg Luca het op zijn heupen en kreeg de bal fraai achter de keeper van Eefde. Maar hier bleef het niet bij, in dezelfde minuut maakte ook Berend zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. Vier minuten later was het alweer raak, nu was het Mathijs die een doelpunt voor zijn rekening nam. Vlak voor rust werd  opnieuw een goede aanval van FC Zutphen omgezet in nog een doelpunt door Luca.

Vlak na het begin van de tweede helft ging Luca door met waar hij voor rust al mee was begonnen, het maken van doelpunten. Met een hattrick zorgde hij voor de 6-0. Vlak hierna zorgde Mathijs voor de 7-0 en Berend voor de 8-0 en 9-0.  Dat de tegenstander niet alleen voor het incasseren van doelpunten naar Zutphen was gekomen lieten ze direct na de 9-0 zien. Een fraai afstandsschot belandde als een donderslag bij heldere hemel achter keeper Simon en Eefde zorgde zo voor de broodnodige eretreffer. Luca was net als alle andere jongens vandaag lekker op dreef en vond een hattrick nog niet genoeg. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zette hij FC Zutphen ook nog op dubbele cijfers, 10-1. Ook na dit doelpunt bleven de jongens gas geven zodat ook Sil en Mathijs nog een keer tot scoren konden komen. De verdediging onder leiding van Sven en Pieter stond vandaag als een huis zodat we slechts één tegendoelpunt moesten incasseren.

Volgende week spelen we uit tegen SJO Oeken/Brummen JO11-1. Blijf zo doorgaan jongens!