FC Zutphen gaat met 4-0 ten onder tegen DETO in Vriezenveen

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag op sportpark ’t Midden in Vriezenveen opnieuw een flinke nederlaag geleden. Het werd 4-0 voor de thuisploeg die zich daarmee stevig in de top van het klassement nestelde.

Het verhaal bij FC Zutphen begint eentonig te worden. Naast de vele geblesseerden waren liefst 4 basisspelers vanwege ziekte afwezig. Dat waren niet de minste spelers namelijk Jelle Macare, Moussa Nahinama, Joshua Palm, en Wael Anoya. Ook assistent trainer Ruben klaver was geveld door de griep.

Trainer Taco Lourens moest daardoor een beroep doen op jeugdspeler Rick Vlutters, die daarmee debuteerde in de hoofdmacht. Dat FC Zutphen kwalitatief goede spelers in de jeugd heeft zitten, toonde Vlutters volop aan. Hij was sterk aan de bal, schuwde het duel niet, en was sterk in de combinatie. Door de vele wisselingen en het goede optreden van DETO, dat in een flow verkeert, waren de Zutphenaren deze middag echter kansloos.

FC Zutphen wist tot de 38e minuut stand te houden, en had voor die tijde enig geluk, maar voetbalde bij vlagen goed mee met de gastheren. De goed spelende Kevin Peppels, die al vroeg in de wedstrijd de geblesseerd geraakte Kevin Aman verving, had pech dat zijn goed uitgevoerde lob over doelman Marijn Sangers op de paal belandde. Daarnaast was er een goede kans voor Maarten Booyink, die net naast schoot. Een paar keer  trad doelman Marijn Sangers prima op, maar met enig geluk had FC Zutphen met de nul achterin de rust kunnen halen.

Daar kwam nog bij dat de aanvallen van de Zutphenaren niet ongevaarlijk waren, door de opnieuw sterk spelende Aldo Joaquim, en het goede spel van Rick Vlutters.

In de 38e minuut kreeg FC Zutphen ongelukkig een strafschop tegen. Hidde Ruessink greep zijn directe tegenstander licht bij het shirt, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Gils uit Winschoten was dit niet ontgaan en floot terecht voor penalty. Frank Smit benutte deze mogelijkheid foutloos, 1-0.

Op slag van rust in de 44e minuut lag de 2-0 achter doelman Sangers. Slecht wegwerken van de Zutphense achterhoede bracht Qays Shayesteh in stelling, die van dichtbij de 2-0 binnen schoot. De goed spelende Sebastian van Laar had pech, dat zijn prima schot vanaf de middenlijn net over het doel belandde.

In de 2e helft probeerde FC Zutphen nog het tij te keren. Maar de ploeg was te onmachtig om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant schoot Frank Smit net na de rust op de lat, en verrichtte Marijn Sangers een prachtige redding. Aldo Joaquim had daarna pech dat zijn kopbal net naast het doel belandde na een goed opgezette aanval.

In de 62e minuut werd Floris Egberts ingebracht voor Rick Vlutters, maar in de 69e minuut was de wedstrijd definitief gespeeld. Een steekbal op de rappe invaller Tom Smoes bracht hem alleen voor doelman Sangers. Hij faalde niet en bracht zo de 3-0 op het scorebord.

Daarna werd in de 72e minuut de hard werkende Mehmed Arslan nog gewisseld voor Matthijs van der Meulen, maar veel verandering bracht dat niet in de wedstrijd. Opnieuw een invaller, Rene Nijhof, strooide in de 86e minuut nog wat extra zout in de wonden bij FC Zutphen door via een goede solo de 4-0 binnen te schieten.

FC Zutphen zit in de hoek waar de klappen vallen, en zal de komende wedstrijden de handen vol hebben om de punten bij elkaar te sprokkelen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Nils Vos, Sebastian van Laar, Hidde Ruessink, Radjindher Banwari, Daniel Opoku, Muhammed Kaya, Rick Vlutters ( 62. Floris Egberts), Mehmed Arslan ( 72. Matthijs van der Meulen), Aldo Joaquim, Tarkan Polat.