FC Zutphen 5 (zon) – SSA Epse Gorssel 4 2-5 (0-4)

Zondag 4 februari 2018. De eerste wedstrijd na de winterstop stond op het programma. Thuis tegen Epse Gorssel, de nummer 3 van de ranglijst.

Onze tegenstander begon feller aan de wedstrijd dan ons. Ze konden elkaar makkelijk vinden. De bal ging sneller rond. Op een of andere manier leek het wel onze eerste wedstrijd samen te zijn want er ging veel fout. Epse Gorssel was feller, steeds een stapje eerder en dat resulteerde in een 0-2 voorsprong met nog geen kwartier op de klok. Een slordige terugspeelbal werd onderschept door een van de snelle spelers van onze gasten. Breed leggen en met een hard, laag schot langs de paal en het was 0-1. Even later een misser waardoor een andere speler op onze keeper af kon lopen. De keeper dook naar rechts en de speler schoot in de korte hoek raak.
Na weer snel de bal ingeleverd te hebben op rechts en met twee man voor zich kon de bal toch voorgegeven worden en simpel binnengetikt worden. Het bleek een moeilijke ochtend te worden als we niet uit een ander vaatje gingen tappen. Even leek het er op dat we beter in de wedstrijd kwamen maar schijn bedriegt. Voor rust werd het nog 0-4.

Met vier verse wissels begonnen we aan de tweede helft. Wij gingen door waar wij gebleven waren maar Epse Gorssel ook. Net zo snel als in de eerste helft wist de tegenstander al weer te scoren. 0-5. Het leek alsnog iedereen nu wakker was. We begonnen beter te voetballen en kwamen vaker op de andere helft. Een voorzet van Sander kwam bij Wim. Hij nam de bal rustig aan en schoot binnen. De “eer” was gered. Cuong wist de stand iets dragelijker te maken met de mooiste goal van de dag. Een voorzet van Martijn V. op rechts was het Cuong die de bal ineens met rechts op zijn slof nam. Via de tweede paal belandde de bal achter de keeper het doel in.

Een 2-5 uitslag was verdiend. Gorssel was bijna de hele wedstrijd beter, feller, sneller en wist gelukkig niet alle mogelijkheden te benutten. Over twee weken moeten we beter spelen, sneller de juiste beslissingen nemen, meer vrijlopen, eigen posities houden en aanbieden als je de bal wilt hebben en wie weet kunnen we dan een beter resultaat neerzetten. Maar ja: De Hoven uit, altijd lastig. Niet een van onze favoriete tegenstanders.