FC Zutphen 35+3 vriendschappelijk op bezoek bij EFC ’58 in Ermelo

Het prachtige sportpark De Zanderij in Ermelo was afgelopen vrijdagavond het decor waar FC Zutphen 35+3 zijn krachten mocht meten met EFC ’58 35+Ooit. Een wedstrijd die voortvloeide uit een weddenschap tussen twee zwagers, met als inzet de familie eer!  De eerste minuten van de wedstrijd waren beide teams elkaar aan het aftasten. 35+Ooit, waar de gemiddelde leeftijd hoger lag dan die  bij 35+3 opende de score met slim catenaccio voetbal.

Al snel stond door deze speelwijze de 3-0 op het scorebord. Voor de rust wist het 35+3 zich te herstellen door meer druk te zetten wat een doelpunt opleverde. De tweede helft koos het 35+3 voor een andere tactiek. De spits van 35+Ooit isoleren en spelen op de helft van de tegenstander. Ondanks dat we nog een tegendoelpunt moesten incasseren namen we de regie over met als eindresultaat een 3-4 overwinning!  Dat EFC ’58 een goede gastheer blijkt te zijn kwam met recht tot zijn uiting in de sfeervolle kantine; een overvloed aan spijs en drank voor de interne mens.

Een speler van 35+3 kan het aankomende jaar met opgeheven hoofd en met een glimlach op zijn gezicht zijn familie bezoeken in het Ermelose. Een revanche in het Zutphense staat echter alweer op het program!