FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) wint slijtageslag in hitte met 3-1

Voorbeschouwing

Ons aller tweede had zich dankzij trainer/coach Jan-Willem goed voorbereid op de hitte en boekte een verdiende 3-1 overwinning op DOS 3. Belangrijk voor het team is het weer aansluiten van de 4 langdurig geblesseerde spelers Joris , Jesper, Nils en keeper Matthijs. De 3 veldspelers komen steeds dichter bij het moment dat ze weer volledig inzetbaar zijn wat nodig is voor gezonde concurrentie op alle posities in het veld.

Afstand schoten

FC Zutphen speelde de eerste 20 minuten goed voetbal maar wel in een te laag tempo, hierbij zal ongetwijfeld de hitte een belangrijke rol gespeeld hebben, het komt daardoor niet verder dan wat afstand schoten van o.a. Reda, Tarkan en Shabani.

DOS komt op 0-1

DOS laat zich terug zakken en wacht op foutjes van FC Zutphen. In de 30e minuut volgt dan een snelle counter door het centrum. De linker spits van DOS besluit als gevolg van weinig mankracht voorin om maar van afstand te schieten en verrast hiermee keeper Matthijs. De bal valt net onder de lat binnen en DOS komt toch wel wat verrassend met 0-1 voor.

Joshua scoort 1-1

FC Zutphen is niet onder de indruk van deze tegentreffer en gaat gewoon door met het goede spel. In de 35e minuut besluit Joshua op avontuur te gaan en dribbelt vanaf de zijkant het strafschop gebied binnen. Hij passeert zijn directe tegenstander en wordt daarna aangetikt, helaas ziet de scheidsrechter hier niet voldoende in om de bal op de stip te leggen. De bal komt vervolgens bij Radjinder die de achterlijn opzoekt en de bal terug legt op Joshua die nu beheerst alsnog de gelijkmaker binnen schiet 1-1.

Joshua scoort 2-1

Op slag van rust aan de linkerkant een snelle verre ingooi van Marco op Joshua die besluit om nogmaals een zelfde dribbelactie in te zetten. Een bijna identieke situatie en nu weet hij zijn actie wel direct af te ronden door de keeper op het verkeerde been te zetten schuift hij diagonaal laag over de grond de 2-1 binnen.

Shabani scoort 3-1

De 2e helft heeft FC Zutphen opnieuw de touwtjes in handen en beslist al heel snel de wedstrijd in de 55e minuut. Radjinder stuurt aan de rechter kant, randje buitenspel, Shabani de diepte in. Met een strakke lage bal diagonaal in de verre hoek verschalkt hij de keeper van DOS en laat de 3-1 aantekenen.

Weergaloze comeback Joris

Invaller Joris, terug van een langdurige blessure, maakte na de rust zijn opwachting binnen de lijnen en deed dat met verdienste. Veelvuldig opkomend langs de zijlijn was hij een plaag voor de verdedigers van DOS. Zo ook in de 72e minuut, met een weergaloze Messi passeer actie stuurt hij 2 verdedigers het bos in en tikt vervolgens de bal breed op Bahaa die direct uithaalt maar de keeper van DOS staat precies goed om de bal te keren.

Comeback voor Jesper en Nils

Ook zij maken hun eerste speelminuten na een langdurige blessure en kunnen terug kijken op een geslaagde rentree. De komende wedstrijden zal het voor coach Jan-Willem weer puzzelen worden wie in de basis mag starten want ook zij kloppen weer aan de deur.

Eindstand 3-1

De resterende minuten in de 2e helft doet FC Zutphen het steeds meer af met zomeravond voetbal tegen een tegenstander die niet bij machte is om het FC Zutphen bij deze temperatuur nog moeilijk te maken, voor DOS wordt het steeds meer een slijtageslag en men snakt naar het einde van de wedstrijd.