FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) wint na 2-0 achterstand

Voorbeschouwing

FC Zutphen 2 heeft zaterdag een imponerende zege geboekt op FC Eibergen 2. Het leek in Eibergen helemaal mis te gaan met ons aller tweede. De gastheren kwamen binnen 10 minuten op een 2-0 voorsprong. FC Zutphen speelde daarna echter een voortreffelijke wedstrijd met Shabani die de ploeg bij de hand nam en zo alsnog de wedstrijd naar zich toetrok en won met 2-5. Coach Jan-Willem kon vandaag opnieuw niet beschikken over maar liefst zeker 8 potentiele basisspelers maar vandaag heeft de groep aangetoond dat het 2e een brede selectie heeft met spelers die dit goed op kunnen vangen.

Eibergen komt op 2-0

Al in de 2e minuut slordig balverlies aan de rechterkant op het middenveld. Bij de voorzet die daar op volgt komt Lars net een teenlengte te kort om deze weg te werken waardoor de spits vrij voor keeper Thomas komt die in eerste instantie nog redding kan brengen maar in de rebound wordt het alsnog 1-0. Kort daarna een corner voor FC Zutphen, wat volgt is een snelle counter van Eibergen die effectief wordt uitgespeeld 2-0.

Nando scoort 2-1

FC Zutphen gaf zich niet gewonnen. In de 35e minuut een perfecte lange bal van Jort op Nando die met zijn loopactie direct vrij voor de keeper staat. Hij komt aan de zijkant van het doel uit maar verrast de keeper laag in de korte hoek 2-1.

Shabani denkt aan penalty

In de 40e minuut een discutabel moment. Shabani dribbelt het strafschop gebied binnen en passeert zijn directe tegenstander. Er is contact en hij komt ten val maar de goed leidende scheidsrechter vind het te weinig om te fluiten en laat doorspelen. De reactie daarna van Shabani levert hem een gele kaart op.

Mehmet scoort 2-2

Na de pauze was er geen houden meer aan voor FC Eibergen. FC Zutphen begint direct voortvarend. Het legt voortreffelijk voetbal op de mat en dat heeft meteen resultaat. Al in de 48e minuut de verdiende gelijkmaker. Nando legt bekeken de bal terug op de volledig vrijstaande Mehmet op de penalty stip. Zijn inzet laag in de hoek is onhoudbaar voor de keeper 2-2.

Shabani scoort 2-3

FC Zutphen voert daarna de druk op en Eibergen wordt volledig overlopen. Men heeft het niet meer, kan niet met deze druk omgaan en gaat fouten maken. Wat volgt is een foutieve terugspeelbal waar Shabani attent op reageert, hij blijft uiterst koel vrij voor de keeper en tikt bekeken de 2-3 binnen.

Gouden wissel Marco scoort 2x

In de 80e minuut een perfect uitgevoerde aanval over veel schijven. Opgezet door Lars komt de bal aan de rechterkant bij Shabani die de vrijstaande Mehmet aanspeelt binnen de zestien. Mehmet tikt vervolgens de bal terug op de inkomende invaller Marco die beheerst de bal tegendraads in de lage hoek binnen schiet 2-4. Kort daarna een vrije trap van Nando op de rand van de zestien. Marco is degene die alert reageert en vanaf 5 meter de eindstand 2-5 tegen de touwen jaagt.

,,Man of the Match”

Meerdere spelers kwamen voor deze titel in aanmerking maar om van een 2-0 achterstand terug te komen en alsnog met 2-5 te winnen is een teamprestatie voor nodig vandaar dat het hele team de titel ,,Man of the Match “ verdient.