FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) wint 1e periode na 5-3 winst

Voorbeschouwing

Vandaag gaat koploper FC Zutphen 2 (zat.) bij hekkensluiter DOS 37 op bezoek. FC Zutphen mag trots zijn op de manier hoe wij onder leiding van Joop Jurcka de tegenstanders en scheidsrechters ontvangen bij thuiswedstrijden, maar dit terzijde. Vandaag de echte finale, een wedstrijd waar het om gaat. Bij winst pakt men de 1e periode titel en bij elke andere uitslag is men afhankelijk van of Den Ham vandaag wint.

De wedstrijd

Spanning alom in het natte en koude stadion in Vriezenveen. De wedstrijd startte voortvarend, een scenario die men niet beter kan wensen. Binnen 5 minuten was het al 0-1. Geen vuiltje aan de lucht. Uit het niets maakt DOS een wereldgoal uit een goed uitgevoerde counter. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd. FC Zutphen bakte er niets meer van, de zenuwen slopen in de benen, men bezweek onder de druk van het moeten winnen. DOS kwam zelfs op voorsprong 2-1. Vlak voor rust de gelijkmaker. In de rust een donderspeech van trainer Jan-Willem.

In de 2e helft herpakt FC Zutphen zich enigszins maar van goed voetbal was geen sprake. Wel wist men de winst over de streep te trekken en was het gewenste resultaat bereikt. Het feest kon beginnen in de kleedkamer en de bus op de lange terugreis naar Sportpark Het Meijerink waar men ons aller tweede al stond op te wachten.

Wael scoort 0-1

In de 5e minuut de eerste goede uitgevoerde aanval over rechts. Joost stuurt Jesper diep die vanaf de achterlijn de bal terug legt op Tarkan. Zijn inzet kan nog net gestopt worden maar in de rebound is Wael alert en schiet snoeihard de 0-1 tegen de touwen.

Wereldgoal DOS 1-1

In de 18e minuut een counter van DOS over rechts. Een hoge voorzet bij de 2e paal wordt in een keer uit de lucht op de schoen genomen en verdwijnt hard in de kruising 1-1.

DOS scoort 2-1

FC Zutphen speelt als verlamd en DOS begint er in te geloven dat er iets te halen valt tegen de koploper. Zo komen zij zelfs op voorsprong na een afstandsschot 2-1.

Jort scoort 2-2

In de 35e minuut een corner van Nando. De voorzet wordt snoeihard ingeschoten in de kruising vanaf zeker 20 meter, onhoudbaar voor de keeper. De stand is weer gelijk, de schade is hersteld, nu kan FC Zutphen weer opnieuw beginnen.

Tarkan kopt over

Vlak voor rust stuurt Joost op rechts Mehmet de vrije ruimte in. Zijn hoge voorzet wordt door Tarkan, die goed voor zijn man komt, net over de deklat gekopt. Zo gaan we rusten met een gelijke stand en kan coach Jan-Willem orde op zaken stellen.

Jort benut penalty 2-3

FC Zutphen begint de 2e helft beter na wat tactische omzettingen. In de 55e minuut een slalom van Floris door de verdediging van DOS en brengt zo Wael in stelling om te scoren. Een overtreding binnen de zestien op Wael en de scheids wijst resoluut naar de penaltystip. Jort laat zich deze kans niet ontnemen en schiet hard en laag in de hoek de 2-3 binnen.

Matthijs voorkomt gelijkmaker

In de 58e minuut krijgt DOS op de hoek van de zestien een vrije trap. Deze wordt hard ingeschoten maar keeper Matthijs kan de bal nog net keren. Er volgt een scrimitsch voor het doel maar Matthijs werpt zich dapper en gedurfd voor de bal, een blessure riskerend maar kan hiermee de situatie klaren en een treffer voorkomen.

Nando scoort 2-4

In de 80e minuut een lange bal van Jesper door het centrum. Nando vertrekt van eigen helft en staat oog in oog met de keeper. Koelbloedig, simpel laag in de hoek, maakt hij het beheerst af 2-4.

DOS scoort aansluit treffer 3-4

Op een moment dat men denkt dat de wedstrijd gespeelt is komt DOS toch nog een keer terug en scoort wederom uit het niets de aansluittreffer na een inschattingsfout achterin.

Gouden wissel Matthijs scoort 3-5

Vlak voor het laatste fluitsignaal een afstandsschot van Matthijs die de keeper net over de deklat tikt. De daarop volgende corner wordt genomen door Nando. Zijn hoge voorzet wordt strak ingekopt door Matthijs en hij beslist hiermee de wedstrijd 3-5. Direct daarna wordt de wedstrijd afgefloten en is de gewenste buit binnen.