FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) wedstrijd met twee gezichten

Voorbeschouwing

Gezien de overtuigende overwinningen 6-0 4-0 3-1 de afgelopen 3 wedstrijden en de grote nederlaag van DETO 1-6 vorige week had FC Zutphen vandaag maar één opdracht en dat was winnen uit bij DETO.

De wedstrijd
FC Zutphen kwam in de 30e minuut tegen de verhouding in op achterstand 1-0 maar stond met de rust verdient op voorsprong 1-3. In de 2e helft vergat de ploeg te blijven voetballen en liet het DETO terug in de wedstrijd komen. Direct na de rust kreeg FC Zutphen zelfs nog een paar opgelegde kansen om de voorsprong nog verder uit te bouwen echter deze bleven onbenut. Mede hierdoor bleef de thuisploeg in leven en kon het zichzelf terug knokken in de wedstrijd, die vervolgens eindigde in een gelijkspel 3-3 waar FC Zutphen achteraf nog blij mee mocht zijn gezien de 2e helft.

Michael redt
In de 10e minuut een counter van DETO over links. Een harde lage inzet van de linker spits wordt door Michael met de voet gekeerd.

Thomas zet druk
Goed druk zetten van Thomas op de defensie van DETO levert hem balbezit op en hij staat vervolgens direct vrij voor de keeper. Zijn tikke breed op Tarkan wordt doorzien door de keeper van DETO.

Tayfun scoort gelijkmaker
In de 30e minuut komt FC Zutphen verassend op achterstand maar 2 minuten later is het Tayfun die met een bekeken lobje vanaf de 16 meter de keeper van DETO kansloos laat 1-1.

Tarkan scoort 1-2
Een identieke situatie dan eerder in de wedstrijd. Thomas zet opnieuw goed druk op de verdedigers van DETO en hij komt ook nu in balbezit en vrij voor de keeper. Nu komt zijn tikkie breed op Tarkan wel aan en kan laatst genoemde de verdiende voorsprong aantekenen 1-2.

Lars zet snelle aanval op
In de 42e minuut stuurt Lars op links strak langs de lijn Thomas de diepte in. Zijn voorzet komt bij Mehmet, die tussen 2 man in, niet de ruimte krijgt om uit te halen.

Mehmet scoort subliem 1-3
Net voor het laatste fluitsignaal van de 1e helft levert Jort een snijdende steekpass af door het centrum van de verdediging. Mehmet komt van eigen helft en omzeilt de buitenspel val. Vrij voor de keeper heeft hij vanaf zeker 30 meter een sublieme lob in huis en verschalkt hiermee op doeltreffende wijze de keeper. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd 1-3.

Wedstrijd beslissen
De 2e helft kan FC Zutphen al vroeg de wedstrijd definitief beslissen want men krijgt 2 opgelegde kansen met 2 man vrij voor de keeper die beide onbenut blijven. Dit geeft DETO moed.

Wedstrijd kantelt en DETO komt terug 3-3
In de 55e minuut een vrije trap die langs de muur laag in de hoek in het doel verdwijnt 2-3.
Een paar minuten later wordt het zelfs 3-3 en FC Zutphen is helemaal de weg kwijt.

Michael redt punt
In de 80e minuut voorkomt Michael met een snelle reflex, na een inzet van dichtbij, dat DETO er zelfs nog met de volle winst vandoor gaat en pakt hiermee gelukkig nog 1 punt die we koesterend mee de bus in nemen want wat een zekere 3 punter leek te worden had ook zomaar 0 punten kunnen zijn.