FC Zutphen 2 (zat) in de wachtkamer

Colmschate 2 – FC Zutphen 2 : 3-2

Het sterk verjongde ons aller tweede heeft zichzelf geen goede uitgangspositie verworven tegen het lager geklasseerde Colmschate 2 door met 3-2 te verliezen. Het 2e zal in de volgende 2 wedstrijden vol aan de bak moeten en dan is het ook nog afhankelijk van de andere resultaten. Door zwak aan de wedstrijd te beginnen kwam men al vroeg op achterstand maar door doelpunten van Tarkan Polat na goed doorzetten van Wael Anoja en Jesper Mentink na een diepte pass van Rens Bleumink leek er alsnog geen vuiltje aan de lucht. Maar zo zwak men aan de wedstrijd begon zo zwak dacht men de wedstrijd ook uit te kunnen spelen. Colmschate daarentegen was er veel meer op gebrand om een goed resultaat neer te zetten en dat resulteerde in 2 treffers in de laatste 5 minuten waardoor zij er alsnog met de volle winst vandoor gingen.

FC Zutphen 2 – Eefde 2 : 6-0

Het 2e herstelde zich goed van de blamage tegen Colmschate door de 2e bekerwedstrijd tegen Eefde 2 met 6-0 te winnen. Na een paar goede mogelijkheden om te scoren was het pas in de 40e minuut echt raak. Een goede passeeractie van Tayfun Polat bij de hoekvlag, gevolgd door een hakje van Matthijs vd Meulen bracht Mehmet Arslan in stelling die laag in de korte hoek binnen tikte 1-0. Kort daarna een actie van Nando Bleumink die Nils Vos vrij voor de keeper zet die de ruststand 2-0 op het scorebord laat aantekenen. Opvallend detail de Come-back van Floris Egbers die in de 55e minuut zijn opwachting maakt na lange afwezigheid door een blessure. In de 60e minuut wordt Jort Bleumink binnen de 16 meter aangetikt. Gevolg strafschop te nemen door Rens Bleumink, laag in de hoek 3-0. Even later komt Lars Baakman op aan de rechter kant en stuurt Mehmet Arslan de hoek in. Zijn voorzet wordt door Matthijs vd Meulen binnen getikt 4-0. In de 75e minuut een schot van Nando Bleumink die de keeper niet klemvast heeft. Jesper Mentink reageert alert en is eerder bij de bal dan de keeper die vervolgens een overtreding maakt. De toegekende strafschop wordt binnen getikt door Jort Bleumink 5-0. 10 minuten voor tijd brengt Mehmet Arslan met een subtiel tikje Nando Bleumink in stelling die de eindstand van 6-0 laat aantekenen. Nog een opvallend detail, alle 3 de Bleuminks weten in deze wedstrijd het net te vinden.

FC Zutphen 2 – Blauw Wit 2 : 4-0

Het 2e geeft het goede spel van de wedstrijd tegen Eefde een vervolg in deze wedstrijd. Met oogstrelend combinatie voetbal geeft men de tegenstander direct vanaf het fluitsignaal het gevoel dat er voor hen vandaag niets te halen valt. Het voltallige publiek in stadion Meijerink genoot van de galavoorstelling. Al in de 3e minuut was het raak. Een perfecte steekpass van Bas Jansen op Jesper Mentink, zijn voorzet op maat,  vervolgens bekeken afgerond door Tarkan Polat laag in de rechter hoek, onhoudbaar voor de keeper 1-0. In de 30e minuut een foutje van dezelfde keeper die onder druk van Nando Bleumink zo de bal bij hem inlevert. Tikkie breed op topscorer Tarkan Polat die opnieuw heel cool afwerkt laag in de hoek 2-0. In de 50e minuut is het Man of the Match Jesper Mentink die de bal breed legt op Nando Bleumink die de 3-0 kan aantekenen. Drie identieke doelpunten waarin goed te zien is dat dit team elkaar een bal gunt waar de technische staf alleen maar van kan genieten. Het slotakkoord is voor Jort Bleumink. Na een corner komt de afvallende bal bij Reda terecht die Daniel Opoku aan de zijkant aanspeelt. Zijn voorzet op maat wordt snoeihard binnen gekopt door Jort Bleumink 4-0. Om het bekeravontuur een vervolg te kunnen geven is men afhankelijk van de uitslag van de inhaalwedstrijd Blauw Wit 2 – Colombia 2