FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) verliest kelderkraker met 3-2.

Voorbeschouwing.
FC Zutphen 2 (zat) moest vandaag voor de belangrijke kelderkraker op bezoek bij ASC 2 in Dalfsen. Beide ploegen voelden de druk, getuige de foutieve passes en het rommelige spel op een echt ouderwets hobbelig grasveld. Het kwam dus neer op veel strijd leveren en het werd daardoor een bloedstollend duel dat eindigde in een 3-2 overwinning voor ASC 2. Het stadion was voor het cruciale duel in de staart van de 1e klasse stijf uitverkocht, elke stoel in het stadion was bezet.

De 1e helft.
Het 1e half uur werd vooral gekenmerkt door de vele vrije trappen op de rand van de 16 meter die toegekend werden aan ASC. Hierbij moest keeper Matthijs een paar keer gestrekt naar de hoek maar hield voorlopig het doel schoon met een paar geweldige saves.

Bas zet aanval op.
In de 20e minuut een onderschepping van Bas die vervolgens een combinatie opzet met Hakan gevolgd door een pass op dezelfde Hakan aan de linkerkant. Een knappe solo rond Hakan af met een schot in het zijnet.

ASC scoort 1-0.
In de 25e minuut een uitbraak over rechts voor ASC. De snelle rechterspits schiet de bal strak en laag voor het doel langs. Bij de 2e paal wordt de bal hard binnen geschoten door de centrumspits 1-0.

Robert en Matthijs geel.
In de 35e minuut opnieuw een vrije trap voor ASC op een kansrijke positie. FCZ raakt hierdoor wat geïrriteerd wat Robert een gele kaart oplevert. Het zelfde overkomt keeper Matthijs in de rust die de scheids om uitleg vroeg over de vele vrije trappen.

Michiel scoort 1-1.
Vlak voor de rust kan FCZ toch iets terug doen. Een aanval aan de rechterkant opgezet door Herbert die Michiel de hoek in stuurt. Met een knappe actie passeert Michiel zijn directe tegenstander waardoor hij naar binnen kan dribbelen. Met een slimme beweging alsof hij een voorzet wil geven zet hij de keeper op het verkeerde been en schiet snoeihard in de korte hoek de verdiende gelijkmaker binnen 1-1.

Kans Hakan.
Direct na de aftrap had FCZ de leiding kunnen nemen. Robert zet met een dieptebal Hakan vrij voor de keeper die ver uit zijn doel was gekomen. Met een prima lobje wist Hakan de doelman te verschalken maar net voor de doellijn kon de meegelopen verdediger van ASC de bal nog net tot corner verwerken op het moment dat Hakan al juichend wegliep.

Vrije trap Rens.
FCZ dringt aan en voert het tempo op in de 2e helft. Dat resulteert opnieuw in een kansrijke mogelijkheid. Op de rand van de 16 meter wordt gastspeler Jesper onderuit gehaald. De vrije trap wordt door Rens hard in de lage hoek geschoten maar nu kan de keeper zelf redding brengen met een prima save.

ASC scoort 2-1.
In de 60e minuut een vrije trap voor ASC ter hoogte van de middellijn. Deze wordt hoog in het doelgebied gebracht en succesvol afgerond en opnieuw kijkt FCZ tegen een achterstand aan 2-1.

Hakan scoort 2-2.
Het is de middag van de vrije trappen. ASC trekt aan de noodrem. Opnieuw net buiten de 16 meter een overtreding op de doorgebroken Michiel die vrije doortocht had richting het doel. De vrije trap wordt genomen door Hakan die de bal laag en hard in de verre hoek schiet 2-2.

ASC scoort 3-2.
In de 70e minuut een aanval van ASC aan de linkerkant. Via de centrumspits komt de bal bij de volledig vrijstaande rechterspits die hard de 3-2 binnen schiet en hiermee de eindstand bepaald.

Alles of niets.
Het laatste kwartier speelt FCZ alles of niets maar echte grote kansen levert dat niet meer op waardoor deze laatste wedstrijd voor de winterstop geen punten oplevert terwijl er wel meer ingezeten had.