FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) toont karakter na snelle tegengoal.

Voorbeschouwing
Ons aller tweede had vandaag geen makkelijke beker wedstrijd voor de boeg. Tegenstander DZC 3 was vorig seizoen de grote concurrent om het kampioenschap en zat.2e had de opdracht om aan te tonen dat zij de terechte kampioen was geworden. DZC een fysiek sterke ploeg die zich had versterkt met spelers van het 1e en 2e elftal leek op voorhand de betere papieren te hebben. De 2 voorgaande edities in de 2e klasse bleven onbeslist.

De wedstrijd
De wedstrijd was nog maar amper begonnen of men keek al tegen een achterstand aan. Een communicatie fout tussen verdediging en middenveld leverde balverlies op net buiten de zestien. De spits van DZC kon zo doorlopen en kwam vrij voor keeper Matthijs die kansloos was op zijn inzet 1-0.

Rens test keeper
In de 12e minuut pas de eerste mogelijkheid voor FC Zutphen. Een perfecte crosspass van Tarkan op Tayfun aan de rechterkant. Tayfun legt de bal koppend breed op Rens die niet aarzelt en direct schiet laag in de hoek. Keeper kan net moeizaam redding brengen.

Opening Joran
In de 18e minuut een lange bal van Joran precies op de voet van spits Matthijs die op de penalty stip de bal controleert maar de centrale verdediger van DZC plukt de bal van zijn voet af waardoor hij net niet kan schieten.

FCZ controleert de wedstrijd
FCZ neemt steeds meer het initiatief, geeft achterin weinig weg op dat ene doelpunt na en creëert zelf steeds meer kansen. In de 37e minuut een steekballetje van Tarkan op Matthijs die net iets eerder bij de bal is dan de keeper die daardoor een forse overtreding maakt. De scheidsrechter kan niets anders dan de bal op de stip leggen. De toegekende penalty wordt veel te zwak ingeschoten door Tarkan waardoor de keeper redding kan brengen. Ruststand 1-0.

Wereldgoal Reda 1-1
In de 56e minuut een aanval door het centrum opgezet van achter uit door Robert. De bal komt via Nils bij Reda terecht die veel ruimte heeft en besluit daarom maar eens om vanaf zeker 25 meter op doel te schieten. Een streep recht in de kruising onhoudbaar voor de keeper 1-1.

Keeper Matthijs voorkomt achterstand
In de 60e minuut een aanval van DZC over rechts waarbij FZC te weinig mensen achter de bal heeft staan. 3 tegen 2 situatie waarbij de achterlijn wordt gehaald. De terug getrokken bal wordt hard ingeschoten maar Matthijs voorkomt met een snelle reactie een tegentreffer.

Lobje Matthijs A. 1-2
Gouden wissel ,,Good old Matthijs” nog maar net in het veld verschalkt de iets te ver voor zijn doel staande keeper van DZC met een bekeken lobje vanaf de zestien meter 1-2. Het hing al een tijdje in de lucht en opdat moment de verdiende voorsprong voor FCZ.

Matthijs A. stuurt Matthijs M.
In de 70e minuut een identieke situatie als bij de penalty in de eerste helft. Nu is Matthijs A de aangever met een steekpass op Matthijs M. Nu kan Matthijs M wel bij de bal maar hij tikt hem net in de korte hoek aan de verkeerde kant van de paal.

Nils scoort 1-3
In de 85e minuut beslist FCZ de wedstrijd. Na een mooie combinatie door het centrum komt Nils vrij voor de keeper en met een bekeken schot in de verre hoek bepaalt hij de eindstand op 1-3.

Nabeschouwing
FC Zutphen toont karakter en recht de rug na een vroege tegengoal. Het boekt een knappe overwinning op DZC 3 die ongetwijfeld weer zal mee doen om het kampioenschap in de 2e klasse. FC Zutphen zal na het kampioenschap vol aan de bak moeten in de 1e klasse maar zal met deze overwinning in de pocket vol vertrouwen de strijd aangaan.