FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) speelt op valreep gelijk 1-1

Voorbeschouwing
Ons aller tweede ging vandaag van start in het nieuwe seizoen in de 1e klasse thuis tegen Hatto Heim 2. Een tegenstander die afgelopen seizoen op de laatste speeldag de nacompetitie wist te ontlopen en zo nipt in de 1e klasse bleef. FCZ mocht aantreden in de nieuwe kleding van Sponsor vd. Ploeg.

De wedstrijd
FCZ lijkt er patent op te hebben om maar moeizaam uit de startblokken te komen. De 1e helft is gelijk opgaand met niet al te best voetbal van beide kanten. Toch komt Hatto Heim op voorsprong. Het laatste half uur van de 2e helft is FCZ duidelijk de bovenliggende partij en op basis daarvan maakte FCZ in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker 1-1.

Hatto Heim scoort 0-1
In de 11e minuut is de 1e corner voor FCZ die helaas niets opleverde. Even later een fraaie save van keeper Matthijs op een afstand schot van Hatto Heim, die hiermee een achterstand kan voorkomen. In de 32e minuut pas de 1e corner voor de tegenstander. Deze leverde voor hun ook niets op doordat Joran de inzet goed kon weg koppen. In de 35e minuut een lange bal door het centrum van FCZ. De spits komt vrij voor Matthijs die in 1e instantie nog kan redden maar in de rebound wordt als nog de bal over de doellijn gewerkt 0-1. Tevens Ruststand.

2e Helft
In de rust wordt het systeem omgezet door coach Ido. Hakan en Thomas zijn de vervangers voor Matthijs vd M. en Tayfun. FCZ speelt vanaf dat moment met meer druk naar voren, het staat compact, speelt met flair, dat komt de wedstrijd ten goede. Er komen steeds meer kansjes en Hatto Heim wordt steeds verder naar achter gedwongen.

Kansjes FCZ
In de 50e minuut een ingooi van Joris op Reda die breed aflegt op Rens. Zijn afstand schot komt precies in de handen van de keeper.

In de 70e minuut stuurt Robin op rechts Nils de diepte in. Hij legt de bal terug op Thomas die een steekpass geeft op Rens. Nu wordt zijn schot tot corner getikt.

In de 75e minuut een steekpass van Matthijs A. op de op snelheid liggende Nils die de achterlijn haalt. Zijn strakke voorzet gaat voorlangs waar niemand staat om de voet er tegen aan te zetten.

In de 77e minuut een snel genomen korte corner van Hakan op Reda. Wat volgt is een voorzet op de inkomende Nils die een zet in de rug krijgt waardoor hij zijn voet niet goed achter de bal kan krijgen en weer is er een kans verkeken.

In de 80e minuut een diepte bal van Robert op Thomas die vrij voor de keeper komt. Zijn inzet wordt ook gestopt door de keeper.

Hakan scoort 1-1
In de 90e minuut valt hij uiteindelijk dan toch. De bal komt via Rens bij Hakan op de hoek van de zestien die zich geen moment bedenkt. Een strakke uithaal laag in de verre hoek betekende de dik verdiende gelijkmaker. In de laatste seconde beland een voorzet van Hatto Heim nog op de lat maar dan volgt het eindsignaal van de goede scheidsrechter Wolterink. Eindstand 1-1.

Nabeschouwing
Achteraf kunnen beide teams wel leven met een gelijkspel. Voor FC Zutphen had er misschien wel wat meer in gezeten gezien de 2e helft maar dan had de gelijkmaker wel eerder moeten vallen.