FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) pakt laatste strohalm

Voorbeschouwing

Ons aller tweede had vandaag maar 1 opdracht en dat was winnen van Enter Vooruit om de spanning weer volledig terug te brengen in de strijd om het kampioenschap. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden was vooraf wel duidelijk mede omdat de tegenstander ook nog niet helemaal in veilige haven was en nog in de strijd is verwikkeld om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. FC Zutphen is al zeker van deelname aan de nacompetitie voor promotie maar bij winst mag het nog hoop koesteren op het kampioenschap om daarmee directe promotie af te dwingen. Volop spanning dus.

De wedstrijd

FC Zutphen start de wedstrijd met veel druk naar voren maar is toch wel wat nerveus door de spanning waardoor Enter Vooruit de beste kansen kreeg in de eerste 10 minuten om de score te openen.

Crosspass Bas

In de 10e minuut pas de eerste mogelijkheid voor FC Zutphen. Een perfecte crosspass van Bas op Nando aan de linkerkant. Met een slepende passeeractie langs de achterlijn komt hij vrij voor de keeper maar helaas verliest hij de controle over de bal, daarmee gaat deze kans verloren.

Nando scoort 1-0

In de 25e minuut een heel goed lopende aanval over rechts opnieuw opgestart door Bas. De bal komt via Rens bij Jesper die de op snelheid liggende Matthijs diep stuurt. Zijn voorzet kan eenvoudig met de knie binnen gelopen worden door Nando 1-0.

Jesper scoort 2-0

In de 52e minuut staat Bahaa, net in het veld gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Thomas Theloesen, aan de basis van een scherpe counter. Na onderschepping van de bal levert hij hem in bij Reda die een perfecte passing in huis heeft en de bal precies op maat bij Jesper aflevert. Op snelheid kapt Jesper zijn tegenstander uit en schiet de bal bekeken in de verre hoek 2-0.

Wereldgoal Bahaa 3-0

10 minuten later doet Bahaa weer van zich spreken. Een lange crosspass van Hidde naar de vrijstaande Bahaa aan de andere kant van het veld. Zijn eerste schot wordt nog geblokt maat zijn 2e inzet, een omhaal a la van Basten in de kruising is van wereld klasse 3-0.

Enter Vooruit doet iets terug 3-1

In de 65e minuut maakt Enter Vooruit de aansluittreffer en maakt de wedstrijd weer een beetje spannend maar verder dan dat kwam het niet waardoor de eindstand 3-1 op het scorebord bleef staan.

Nabeschouwing

FC Zutphen deed wat het moest doen, winnen en daardoor is de spanning weer helemaal terug in deze 2e klasse. Met nog 1 wedstrijd te gaan is het verschil met de koploper DZC3 nog maar 2 punten en FC Zutphen heeft een veel beter doelsaldo. Dit houdt in dat DZC hun kampioenswedstrijd uit bij Oranje Nassau moet winnen om kampioen te worden. FC Zutphen zit op het vinkentouw want als DZC punten laat liggen en FC Zutphen weet hun wedstrijd uit bij Den Ham wel te winnen is FC Zutphen als nog kampioen. Vol op spanning dus op de laatste speeldag. Dit wilt u toch niet missen, kom onze jongens aanmoedigen in Den Ham en ga als 13e man achter het team staan zodat ze vleugels krijgen.

Reda ,,Man of the Match”

Reda is tot ,,Man of the Match “ uitgeroepen die ondanks de Ramadan toch een enorme inzet en inbreng in de wedstrijd had.