FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) ontsnapt in blessuretijd

Voorbeschouwing

Dieren 2 staat slechts 1 punt boven de streep en zijn nog vol op in de strijd om de nacompetitie te ontlopen, tegen degradatie. Men zal nog vol aan de bak moeten tegen ,, Ons aller tweede” dat op zijn beurt de druk erop probeert te houden op DZC 3 in de strijd om het kampioenschap.

Dieren start voortvarend

Nog niet iedereen van FC Zutphen was aan de bal geweest of het stond al 1-0 op het scorebord. Dieren begon veel agressiever aan de wedstrijd en zat er boven op. Qua voetbal de mindere ploeg maar duidelijk strijdend tegen het degradatie spook. FC Zutphen kwam in de 1e helft telkens een stapje te laat.

Schot Nando

In de 4e minuut probeert FC Zutphen al wat terug te doen. Een perfecte lange bal van Robert op Nando, die in het centrum vrij kan opkomen na goed wegtrekken van Matthijs, die de ruimte creëert voor opkomende middenvelders. Het schot van Nando kan ternauwernood tot corner getikt worden door de keeper.

Dieren verzuimt te scoren

Een paar minuten later had de wedstrijd al vroegtijdig beslist kunnen worden. Een enorme kans voor Dieren wordt om zeep geholpen door de linkerspits die eerst keeper Matthijs omspeelt en vervolgens simpel de bal kan afleggen op de meegelopen spits maar besluit om zelf te schieten met alleen nog 1 veldspeler van FC Zutphen in het doel, gelukkig beland de bal in het zijnet.

Tarkan treft de lat

In de 37e minuut een verre ingooi van Marco. Shabani kan doorkoppen en op de vijf meterlijn staat Tarkan die de bal vervolgens hard tegen de lat schiet. Bij de terug stuiterende bal is niemand attent genoeg om als nog af te ronden.

Tarkan scoort 1-1

In de 45e minuut een hoge voorzet van Nando, wat volgt is een scrimmisch voor het doel waar Matthijs heel goed doorzet waardoor de bal niet goed weggewerkt kan worden. Tarkan reageert alert en met een prefecte omhaal laat hij de gelijkmaker aantekenen 1-1.

Dieren straft foutje af 2-1

FC Zutphen denkt dankzij deze treffer met 1-1 de rust in te kunnen gaan maar direct vanaf de aftrap wordt een fout achterin genadeloos afgestraft waardoor we toch nog met een achterstand gaan rusten 2-1.

FC Zutphen voert de druk op

De 2e helft voert FC Zutphen de druk op en speelt het in een hoger tempo en Dieren beperkt zich tot verdedigen met 7 spelers achterin en 2 spitsen voorin probeert men om de stand over de streep te trekken.

Marco scoort 2-2

In de 78e minuut opnieuw een aanval over links waar Marco veelvuldig opkomt. Hij probeert nu zelf maar eens op avontuur te gaan want Dieren heeft de achterhoede aardig dicht gespijkerd. Tussen 2 verdedigers door, vervolgens wordt hij gevloerd. De vrije trap op de hoek van de 16 meter eist hij zelf op en schiet hem strak onhoudbaar in de verre hoek 2-2.

Rens scoort 2-3 in blessuretijd

Daar waar iedereen al dacht aan puntverlies sloeg FC Zutphen in blessuretijd toch nog toe. Rens langdurig weggeweest door een blessure inmiddels in de ploeg gekomen als pinchhitter voor de laatste 10 minuten en met succes. In de 91e minuut opnieuw een aanval over rechts, een overtreding op Wael en weer een vrije trap op een mooie positie. Nils brengt de bal hoog voorbij de 2e paal waar Bahaa de bal terug kopt op ,,Gouden Wissel” Rens die met een professioneel hakje het laatste zetje geeft en zo zetten de 3 wissels samen de 2-3 op het scorebord. Net voor het laatste fluitsignaal raakt Rens ook nog snoeihard de lat na een goede passeeractie van Bahaa. De 3 hele belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap zijn binnen.

Marco ,,Man of the Match”

De juiste inzet bij verdedigende acties waarbij hij vaak alles riskeert, aanvallend veelvuldig opkomend, vele strakke crosspasses op maat en een waanzinnige vrije trap die de gelijkmaker betekende heeft hem de titel ,,Man of the Match “ opgeleverd.

Nabeschouwing:

Door het verlies van koploper DZC 3 is de spanning weer helemaal terug in deze 2e klasse. Dinsdagavond moet DZC nog 8 minuten uitspelen en een achterstand van 3-2 wegwerken. Lukt dat niet dan kan FC Zutphen aanstaande zaterdag bij winst in de inhaal wedstrijd tegen Enter Vooruit op 2 punten van DZC komen. Het kampioenschap wordt dan in de allerlaatste wedstrijd pas beslist.