FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) ondanks winst toch uit bekertoernooi.

Voorbeschouwing
Ons aller tweede had vandaag tegen Eefde een monsterscore nodig met 7 doelpunten verschil om te overleven in het bekertoernooi en was dan ook nog afhankelijk van de andere poule wedstrijd.

De wedstrijd
Evenals voorgaande wedstrijd komt FCZ maar moeizaam uit de startblokken. Het kan in de 1e helft niet imponeren en wekte geen enkel moment de indruk dat het vandaag wel eventjes een ruime overwinning zou kunnen gaan boeken. Sterker nog in de 20e minuut komt het zelfs op een 0-1 achterstand na een doorbraak door het centrum van de verdediging. De spits komt vrij voor keeper Matthijs die geen enkele kans heeft op zijn inzet laag in de hoek.

Thomas op avontuur
In de 40e minuut het enige lichtpuntje in de 1e helft. Thomas begint aan een lange rush van de ene hoek van de 16 naar de andere hoek en vervolgens naar de achterlijn. Zijn voorzet komt bij Tarkan maar zijn inzet gaat net voor langs het doel.

Rode kaart
Vlak voor rust komt FCZ ook nog met 10 man te staan na een rode kaart en weet dat het nu wel heel moeilijk zal worden in de 2e helft. Het mag zelfs nog van geluk spreken dat het na een serieuze kans voor Eefde met een 0-1 achterstand de kleedkamer mag opzoeken.

Reda scoort 1-1
FCZ komt de 2e helft met 10 man veel beter uit de startblokken dan de 1e helft en neemt steeds meer het initiatief, speelt achterin 1 op 1 maar geeft niets weg en creëert zelf steeds meer kansen. In de 55e minuut geeft Matthijs A. na een actie op de rand van de 16 meter een breedte pass op Reda die daar wel raad mee weet en de verdiende gelijkmaker op het scorebord zet 1-1.

Hakbal Joran, Bas scoort 2-1
In de 60e minuut een corner van Reda. De bal komt op de rand 16 meter bij Robert die snoeihard uithaalt, zijn inzet laag in de hoek kan de keeper nog net naar de zijkant verwerken waar Joran op de achterlijn staat. Met een bekeken hakballetje brengt hij de bal opnieuw voor het doel en stelt de vrijstaande Bas in staat om de bal hard in het dak van het doel te schieten 2-1.

Kersverse Papa Joris benut penalty 3-1
In de 80e minuut een passeeractie van Joris binnen de zestien en hij kan alleen nog gestopt worden middels een overtreding. De toegekende strafschop neemt hij zelf. Joris stuurt de keeper de verkeerde kant op en scoort feilloos in de andere hoek 3-1.

Scheidsrechter Vos
Respect voor de nog jonge scheidsrechter Lars Vos die vlak na zijn aankomst op het sportcomplex kreeg te horen dat hij deze wedstrijd zou moeten fluiten omdat de aangewezen scheidsrechter zich had afgemeld. Zonder problemen bracht hij deze wedstrijd tot het einde en kan terug kijken op een geslaagd debuut als leidsman bij FCZ zat.2.

Nabeschouwing
FC Zutphen is ondanks deze overwinning uitgeschakeld voor de beker en kan zich volledig richten op de competitie die volgende week van start gaat thuis tegen Hatto Heim 2 om 11.45 uur. Komt dat zien.