FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) morst dure punten

FC Zutphen heeft zichzelf tekort gedaan tegen Eibergen 2, de nummer 4 van de ranglijst, op een slecht en zwaar te bespelen veld. Op basis van de gemiste kansen had men gewoon de 3 punten moeten bijschrijven. De ploeg van trainer JanWillem van Schooten kreeg in de 2e helft kans op kans om de wedstrijd te beslissen. Daardoor bleef Eibergen in de wedstrijd. In de 98e minuut, blijkbaar heeft FC Zutphen zich teveel bezig gehouden met opzichtig tijdrekken terwijl FC Zutphen juist de aanvallende ploeg was die opzoek ging naar de 2-0, scoorde Eibergen uit een corner de onverdiende gelijkmaker 1-1. Door de winst van Den Ham is de naaste concurrent langszij gekomen maar door een beter doelsaldo blijft FC Zutphen koploper. Over 2 weken, de eerst volgende thuiswedstrijd komt Den Ham op bezoek, de onbetwiste topper, komt dat zien.

Nando scoort 1-0.

In de 30e minuut speelt Rens Reda aan op het middenveld, wat volgt is een slimme steekpass van Reda tussen de 2 centrale verdedigers door en Nando staat vrij voor de keeper. Bekeken schuift hij de bal onder de keeper door 1-0.

Matthijs voorkomt gelijkmaker.

Een paar minuten later wordt achterin slordig balverlies geleden. De spits van Eibergen bedenkt zich geen moment en haalt direct uit. Met een prachtige save naar  de hoek kan Matthijs de bal nog net tot corner verwerken en voorkomt zo een snelle gelijkmaker.

Perfecte aanval niet afgemaakt.

In de 37e minuut een aanval uit het boekje. Op links komt Nils op en wordt aangespeeld door Tarkan. Vanaf de achterlijn wordt de bal teruggelegd op Rens die niet zelfzuchtig is en de bal breed tikt naar Reda. Zijn inzet wordt vlak voor de doellijn gered. Dit had de 2-0 moeten zijn.

De 2e helft.

In de rust komt Floris voor Shabani die niet in de wedstrijd zat. Direct vanaf de aftrap een nieuwe mogelijkheid na een ingooi van Lars op Jesper die van zijn tegenstander weg draait. Zijn inzet laag in de hoek wordt opnieuw ten koste van een corner gestopt.

Beslissing valt niet.

FC Zutphen weigert de wedstrijd in het slot te gooien. Een kopbal van Jesper wordt nog net van de doellijn gered. Kans van Nando die de vrijstaande mee gelopen Rens niet ziet staan en strand zelf op de keeper. Joris kan dan in de 95eminuut de wedstrijd beslissen als gelegenheidspits maar ook hij strand op de keeper.

Deksel op de neus.

In de 98e minuut is de laatste aanval voor Eibergen. Een laatste corner rest en de keeper van Eibergen gaat mee naar voren. De voorzet wordt niet goed weggewerkt en de afvallende bal wordt hard binnen geschoten 1-1.