FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) maakt het de koploper knap lastig.

Voorbeschouwing.
Ons aller tweede had vandaag voor het eerst dit seizoen een volwaardige selectie van 16 spelers en speelt misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen uitgerekend tegen koploper Vroomshoopse Boys 2. Hoe lang houd FCZ het vol was misschien wel de meest gestelde vraag vooraf aan deze wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter uit Zutphen. Even leek er een stuntje in te zitten voor FCZ. Complimenten waren er naar afloop ook van de tegenstander dat FCZ durft te voetballen en niet de bus parkeert maar gewoon wanneer het kan op de aanval speelt.

De 1e helft.
Des al niet te min start FCZ de 1e helft niet overtuigend en maakt veel persoonlijke fouten in de eerste 20 minuten maar komt daarna steeds beter in de wedstrijd.

Stijlvolle redding keeper Eelco.
In de 5e minuut een gevaarlijke aanval over rechts van Vroomshoop. Hun rechter spits komt vrij op de hoek van de 16 meter. Zijn uithaal wordt uit de kruising getikt door keeper Eelco en tot corner verwerkt die niets oplevert voor de gasten.

1e mogelijkheid FCZ.
In de 10e minuut pas de 1e mogelijkheid voor FCZ. Een uitbraak door het centrum na een goede ingreep van Matthijs A die de bal vervolgens bij Nando aflevert. Nando heeft een strakke steekpass in huis waarmee hij Matthijs vd M diep stuurt. Na een 1 tegen 1 situatie wordt zijn schot nog net geblokt door zijn directe tegenstander waardoor de bal net naast gaat en niet meer oplevert dan een corner voor FCZ.

Tarkan komt net tekort.
In de 20e minuut zetten Nando, Tarkan en Matthijs vd M gezamenlijk goed druk op de verdedigers van Vroomshoop die daardoor lichtelijk in paniek raken. De terug speel bal op hun keeper is bijna te kort maar Tarkan komt net een teen lengte te kort om te onderscheppen.

Opnieuw stijlvolle redding keeper Eelco.
In de 30e minuut opnieuw een aanval van de tegenstander over rechts. Weer wordt hun rechter spits in stelling gebracht. Zijn schot wordt middels een stijlvolle save van keeper Eelco uit de kruising geplukt.

Vroomshoopse Boys scoort 0-1.
In de 33e minuut een identieke situatie als 2 keer daarvoor maar 3 keer is scheepsrecht en nu weet men wel te scoren. Dit keer een lage inzet in de verre hoek waar keeper Eelco geen antwoord op heeft 0-1.

Nando schiet over.
Het laatste wapenfeit in de 1e helft is voor FCZ. Rens kan door stomen nadat hij net iets eerder bij de bal is dan de laatste man van Vroomshoop. Uitkomend bij de achterlijn legt hij de bal terug op de inkomende Nando die zijn schot rakelings over de ballenvanger ziet gaan. Ruststand 0-1.

De 2e helft.
FCZ komt heel goed uit de kleedkamer en speelt de 2e helft misschien wel de beste van het hele seizoen en dat tegen de koploper. Het is dan ook extra zuur dat dan in de 64e minuut een enorme communicatie fout bij een ingooi van FCZ, aan de basis ligt van de 0-2 op een moment dat juist FCZ de gelijkmaker verdient. Even later maakt Vroomshoop aan alle illusies een einde door de 0-3 binnen te schieten.

Matthijs vd M scoort 1-3.
In de 80e minuut doet FCZ toch nog iets terug en redt de eer met een treffer. Hakan brengt Matthijs vd M in stelling en hij scoort laag in de verre hoek 1-3.

Nabeschouwing.
FC Zutphen kan ondanks verlies toch met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken en kan terug kijken op een goede wedstrijd en kan vol vertrouwen uitkijken naar volgende week tegen de volgende hoogvlieger nummer 2 Go Ahead Kampen 2.

,,Man of the Match”.
Mede dankzij zijn 2 stijlvolle reddingen in de 1e helft houd hij FCZ zo lang mogelijk in de wedstrijd. Keeper Eelco Wortel wordt daarom door het publiek gekozen tot ,,Man of the Match “. Dit moment heeft hij helaas niet meegemaakt want vlak voor tijd moest hij het veld verlaten met een diepe hoofdwond die gehecht moest worden in het ziekenhuis.