FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) lijdt grote nederlaag.

Voorbeschouwing.
FC Zutphen had vandaag te kampen met flinke personele problemen. Het ging met een veel te krappe niet fitte selectie, dat zou later ook blijken in de wedstrijd, naar Enter die dit seizoen wil mee doen om het kampioenschap.

De 1e helft.
FCZ begon stormachtig aan de wedstrijd maar wist in die fase, het eerste kwartier, niet tot scoren te komen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam deze meer in evenwicht en na een half uur waren de ploegen gelijkwaardig. Toch wist Enter de wedstrijd nog voor rust naar zich toe te trekken en zo met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in te gaan.

Niek test keeper.
In de 3e minuut een aanval door het midden. Rens speelt Niek aan, op de hoek van de zestien, die zijn tegenstander uitkapt. Een schot laag in de verre hoek kan de keeper nog net keren en in de rebound komt Reda net een stap te laat om af te ronden.

Volgende mogelijkheid.
In de 5e minuut een dieptepass van Matthijs A. op Hakan die aan de zijkant van het doel uitkomt. Zijn strakke lage voorzet is net te scherp en gaat aan iedereen voorbij.

Rens treft de lat.
In de 7e minuut een steekpass van Thomas op Reda die aan de rechterkant veel ruimte voor zich heeft en zodoende kan oprukken naar de achterlijn. Zijn lage voorzet komt op de zestien bij Rens die direct uithaalt en zijn schot via de lat over ziet gaan.

Afstandsschot Robert.
In de 9e minuut een soort gelijke aanval. Opnieuw is het Reda die de bal terug legt nu op Robert net buiten de zestien. Zijn snoeihard schot heeft opnieuw de keeper van Enter veel moeite mee en laat de bal wederom los. In de rebound kopt Matthijs A de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Matthijs voorkomt achterstand.
In de 25e minuut komt de spits van Enter vrij voor keeper Matthijs die hem probeert te omspelen. Daarbij wordt hij onreglementair gestopt wat hem een penalty oplevert en Matthijs een gele kaart. De penalty wordt niet benut, de bal gaat hard over het doel.

Enter loopt uit naar 3-0.
Vanaf de 35e minuut loopt Enter in 10 minuten uit naar een 3-0 ruststand. Allemaal uit identieke situaties. Enter wacht geduldig in de achterste regionen op balverlies van FCZ en hanteert dan direct de lange bal naar hun snelle spitsen die met de geboden ruimte wel raad weten en gaat dan veel effectiever met de kansen om dan FCZ in de eerste 10 minuten.

Tarkan scoort 3-1.
FCZ start de 2e helft net als de 1e helft en in de 47e minuut heeft dat nu wel resultaat. Thomas onderschept de bal aan de rechterkant op het middenveld. Zoekt de een twee met Matthijs vd M en geeft de bal strak en laag voor het doel. Door slimme overstapjes van Matthijs vd M en Niek staat Tarkan helemaal vrij voor de keeper en tikt de bal onder hem door 3-1.

Trieste aftocht Jeroen.
In de 65e minuut, net in een fase waarin FCZ terug denkt te komen in de wedstrijd een ongelukkig kopduel van Jeroen met een van de verdedigers van Enter. Dit levert hem een diepe hoofdwond op die in het ziekenhuis gehecht moet worden. FCZ moet dan nog een half uur met 10 man verder omdat het geen wissel voor handen heeft.

FCZ laat wedstrijd lopen.
In de resterende 25e minuut geloofd FCZ er niet meer in en laat de wedstrijd eenvoudig uit handen lopen waardoor Enter naar een 6-1 eindstand kan uitbouwen. Daar mag FCZ achteraf nog blij mee zijn want gezien de kansen had het een veel hogere nederlaag kunnen worden.