FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) levert teamprestatie met 2-1 winst

Voorbeschouwing

Ons aller tweede moest wederom vandaag maar liefst 8 potentiële basis spelers missen, Thomas, Floris, Bas wegens ziekte en Tarkan, Nils, Jesper, Matthijs en Mehmet wegens afstaan aan het 1e elftal. Het 2espeelt wekelijks in een andere basis opstelling maar laat zien dat het over een brede groep gelijkwaardige spelers beschikt want ook vandaag weer leverde deze selectie een team prestatie van formaat door de nummer 3 DZSV te verslaan met 2-1 en is hierdoor nog steeds mede koploper samen met Den Ham.

De wedstrijd

FC Zutphen speelde ook vandaag weer een goede 1e helft waarin het verschil nog niet echt gemaakt werd want de ruststand van 1-0 was magertjes. De 2e helft het zelfde beeld en bouwde FC Zutphen de voorsprong uit 2-0. Tot aan de aansluittreffer in de 78e minuut 2-1 was er niets aan de hand. De laatste 10 minuten plus maar liefst 13 minuten extra speeltijd was het billen knijpen op de bank. FC Zutphen hield echter het hoofd koel en liet zich niet uit de tent lokken door de vele provocaties en veel te lange blessure tijd die de overigens goed lijdende scheids hanteerde. Al met al een terechte overwinning.

Rens treft de paal

Al binnen 5 minuten de eerste mogelijkheid voor FC Zutphen. Een vrije trap vanaf 9 meter nadat de keeper een terug speelbal in de handen pakt. Rens schiet tegen de paal en DZSV is gewaarschuwd.

Matthijs dicht bij treffer.

In de 10e minuut is het de opkomende Radjinder die na een combinatie met Wael vrij voor de keeper komt. Zijn inzet wordt deels gestopt door de keeper. De rebound van Matthijs wordt van de doellijn gered zodat de openingstreffer uit blijft.

Robert test keeper

In de 35e minuut legt Reda de bal breed op Robert die vanaf 30 meter de keeper van DZSV test. Wederom heeft deze de bal niet klemvast maar deze keer komt hij er mee weg omdat FC Zutphen niet alert reageert.

Nando scoort 1-0

In de 40e minuut een overtreding op Matthijs op de hoek van de zestien. Nando schiet de bal beheerst over de muur in de linker boven hoek 1-0, kansloos voor de keeper.

Radjinder laat Tayfun 2-0 scoren

In de 65e minuut een aanval opgezet helemaal van achteruit door Joris. Via Wael komt de bal bij Nando die op zijn beurt Radjinder diep stuurt aan de linker kant. Hij omspeelt de keeper en komt bij de achterlijn uit maar kan nog net de bal voor geven waar Tayfun  op de juiste plek staat om de bal over de doellijn te lopen 2-0.

DZSV countert 2-1

In de 78e minuut de zoveelste lange bal van DZSV die zich beperkt tot verdedigen en lange ballen naar voren, hiermee gokt op de snelheid van hun spitsen. Door het centrum en van eigen helft komend staat zo een van die spitsen vrij voor Thomas die kansloos is op zijn inzet 2-1.

Spannende slotfase

Zo beleven we zowaar nog spannende laatste 12 minuten plus 13 minuten extra speeltijd. DZSV probeert het vuurtje op te stoken door provocaties in de laatste fase van de wedstrijd en speelt alles of niets. FC Zutphen laat zich niet van de wijs brengen en speelt de wedstrijd gedecideerd uit en kan opnieuw 3 punten bijschrijven.

,,Man of the Match”

Deze wedstrijd geen ,,Man of the Match” vanwege een collectieve prestatie van het team, ons aller tweede.