FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) koploper na klinkende 5-1 winst

Voorbeschouwing

Ons jonge aller tweede dat vandaag maar liefst 4 basis spelers,Tarkan, Nils, Jort en Mehmet, moest afstaan aan het 1elftal, liet vorige week een zekere winst uit de vingers glippen en heeft iets recht te zetten. Dat kan vandaag in de thuis wedstrijd tegen Excelsior dat met een zeer ervaren ploeg zal aantreden die vorige week nipt wist te winnen van Achilles.

De wedstrijd

FC Zutphen speelde een zeer goede 1helft waarin het verschil al werd gemaakt en de basis legt voor een klinkende overwinning. Het ging rusten met een verdiende ruime 3-0 voorsprong. De 2ehelft was van minder hoog niveau dat zal ongetwijfeld aan de ruime voorsprong gelegen hebben. Laten we maar zeggen dat men gedisciplineerd de wedstrijd uitspeelde.

Jesper scoort 1-0

Direct vanaf de aftrap neemt FC Zutphen het heft in handen. Zoals zo vaak is het Thomas die het voortouw neemt en direct fel druk zet waarbij hij in balbezit komt. Ondanks een overtreding op hem zet hij Shabani vrij voor de keeper. Scheidsrechter past de voordeel regel goed toe en laat terecht doorspelen. De inzet van Shabani wordt deels gestopt maar in de rebound is het de alerte Jesper die beheerst de bal tegen de touwen schiet 1-0.

FC Zutphen komt goed weg

FC Zutphen laat de bal goed rond gaan en men weet elkaar makkelijk te vinden. Toch is daar zomaar in de 10minuut de eerste waarschuwing van Excelsior dat een aanval ziet stranden met een bal op de paal.

Robert scoort 2-0

In de 15minuut zet Lars een aanval op over rechts. Via Nando komt de bal bij Jesper die er een corner uit sleept. Deze wordt genomen door Nando. Zijn lage voorzet op de rand van de zestien wordt strak afgerond door Robert boven in de kruising 2-0.

Slimme actie Matthijs

In de 30minuut een aanval door het midden. Wael speelt Matthijs aan op de rand van de zestien, die slim wegdraait van zijn tegen stander. Hij speelt Shabani aan die opnieuw vrij voor de keeper staat en dit keer is het de paal die een vroege beslissing voorkomt.

Shabani scoort 3-0

In de 40 minuut is het Radjinder die aan de linkerkant goed opkomt en legt de bal breed op Shabani. Vanaf zeker 20 meter haalt hij uit en met een flinke curve verdwijnt de zwabberende bal in de rechter bovenhoek 3-0 en daarmee is al in de 1helft de basis gelegd voor een goed resultaat.

Keeper Matthijs redt subliem

Vlak voor rust is het Matthijs, terug van vakantie, die laat zien waarom hij vandaag niet voor niets 1keus is onder de lat. Met een schitterende redding voorkomt hij de aansluit treffer waardoor de verdiende rust stand van 3-0 op het scorebord staat.

Shabani scoort 4-0

Direct vanaf de aftrap is het Bas die Shabani aanspeelt. Dankzij zijn geweldige aanname staat hij meteen vrij voor de keeper. Laag in de verre hoek verschalkt hij de keeper van Excelsior en zo laat hij zijn 2treffer aantekenen 4-0.

Penalty Excelsior 4-1

Een ongelukkig moment van Wael gaat vooraf aan een toegekende penalty voor Excelsior. Hands binnen de zestien bij aanname van de bal waar geen tegenstander bij in de buurt is en de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip. Dit buitenkansje laat Excelsior zich niet ontnemen 4-1.

(Ro)Nan(l)do scoort 5-1

In de 80minuut een hoge crosspass van Shabani op Bas die de bal met zijn hoofd panklaar terug legt op Nando net buiten de zestien. Nando verzorgt op Ronaldo wijze de kers op de taart van de jarige coach JanWillem met een werkelijk perfect bekeken afstandsschot boven in de verre kruising 5-1.

Lars ,,Man of the Match”

Op basis van een degelijke 2helft maar zeker een geweldige 1e helft. Dankzij zijn perfecte timing bij kopduels, felle ingrepen, aanvallende aspiraties en geen bal verkeerd raken verdient Lars de titel ,,Man of the Match”

FC Zutphen 2 (zat) koploper

Dankzij deze klinkende overwinning en een beter doelsaldo dan Den Ham is ons aller tweede na 3 wedstrijden de trotse koploper.