FC Zutphen 2 (zat) knokt met 6 gastspelers naar 1-0 winst.

Voorbeschouwing.

FC Zutphen had vandaag zoals gewoonlijk te kampen met flinke personele problemen. De veel te krappe selectie van 8 spelers moest aangevuld worden met 4 spelers van het 3e (Jeroen, Michiel, Herbert, Twan) en 2 spelers van het 35+ team (Ronnie, Eelco) die bereidt waren om ons aller tweede te versterken zodat in ieder geval vandaag gespeelt kon worden na het debacle van vorige week. Betreffende gastspelers hiervoor hartelijk dank.

De 1e helft.
FCZ speelde de 1e helft verdienstelijk voetbal met de gebroeders Jeroen en Michiel vd Beek van het 3e elftal in de basis en was zeker gelijkwaardig aan SVZW. Men kreeg zelfs de beste kansen en wist ook 1 van die mogelijkheden te verzilveren waardoor het gezien het beeld van de 1e helft verdient met 1-0 de rust in ging.

1e kans FCZ.
In de 3e minuut een aanval over rechts opgezet door Tarkan. Hij speelt Hakan aan, op de hoek van de zestien, die zijn tegenstander uitkapt en door zet naar de achterlijn. Een schot laag langs de keeper voor het doel waar Tarkan net te laat komt om de bal in het lege doel te tikken.

1e mogelijkheid SVZW.
In de 20e minuut pas de 1e mogelijkheid voor de tegenstander. Een uitbraak door het centrum. De spits van SVZW komt vrij voor keeper Matthijs die heel slim de speler naar de zijkant van het doel dwingt. Zijn inzet beland daardoor in het zijnet.

Tarkan scoort 1-0.
In de 25e minuut een pass van Reda op Hakan die aan de rechterkant een geweldige actie in huis heeft en zodoende kon oprukken naar de achterlijn. Zijn lage voorzet komt op de zestien bij Matthijs die de bal bekeken terug legt op Tarkan. Met een strakke uithaal in de kruising laat hij de keeper van SVZW kansloos 1-0.

Matthijs komt net tekort.
Direct na de openingstreffer is het opnieuw FCZ met een aanval door het centrum. Na een onderschepping van Michiel komt Tarkan in balbezit. Zijn lobje over de laatste man van SVZW op de goed opkomende Matthijs is precies op maat. Matthijs kan doorstomen tot vrij voor de keeper maar wordt te veel gehinderd door zijn meegelopen directe tegenstander waardoor hij de bal iets te ver vooruit speelt en komt dan net iets tekort om af te ronden mede door het goed uitkomen van de keeper. Ruststand 1-0.

Rens schiet over.
In de 51e minuut een lange bal van Joris op Reda die op rechts goed de vrije ruimte induikt. Zijn voorzet komt bij Rens die instapt en daardoor zijn tegenstander te slim af is. In vrije positie schiet hij de bal net hard over de lat.

Kantelpunt in de wedstrijd.
In de 60e en even later in de 65e minuut moet noodgedwongen het hele centrale duo vervangen worden. Eerst de goed spelende centrale man Hugo en even later de andere sterk spelende centrale verdediger Bas. Vanaf dat moment komt FCZ onder grote druk te staan.

Strijdlust en sterk collectief.
Het is 25 minuten lang billen knijpen op de bank en het komt niet meer aan op goed voetbal maar om een enorme strijdlust. Om elke bal, elke vierkante meter wordt fair gestreden. Er mag een groot compliment gemaakt worden voor de manier waarop onze mannen vandaag met succes de 1-0 voorsprong over de streep trokken.