FC Zutphen 2 (zat) kent uitstekende competitie start

Voorbeschouwing

Vandaag de eerste competitie wedstrijd tegen Oranje Nassau 2 dat afgelopen seizoen als 2e is geeindigd maar dat het nu met een heel andere selectie moet doen als gevolg van veel spelers die zijn gestopt. Een onbekende tegenstander dus maar FC Zutphen 2 (zat) gaat uit van eigen krachten en wil het goede spel in de beker door trekken in de competitie.

De wedstrijd

De eerste helft is FC Zutphen 2 (zat) overduidelijk de bovenliggende party en het is jammer dat het zichzelf niet beloond met doelpunten. Oranje Nassau beperkt zich tot verdedigen en komt maar zelden over de middenlijn waardoor Keeper Thomas van den Bosch een rustige middag beleefd. Het is 45 minuten wachten op de openingstreffer. Aan het begin van de 2e helft lijkt de tegenstander wat beter in de wedstrijd te komen maar dat is van korte duur en neemt FC Zutphen het heft weer in handen.

Tarkan schiet tegen de lat

In de 10e minuut een aanval over rechts. Thomas stuurt Mehmet diep langs de lijn. Zijn voorzet bereikt Tarkan die de keeper kansloos laat echter de bal spat uiteen tegen de deklat.

Reda opent op links

In de 30e minuut een lange bal van Reda naar Nando op links. Na een goede aanname kapt Nando op de achterlijn zijn directe tegenstander uit en zijn voorzet  gaat rakelings voorlangs zonder dat iemand hem kan aanraken. Tayfun komt net een teen lengte te kort.

Tarkan scoort als nog voor rust 1-0

Vlak voor het laatste fluitsignaal van de 1e helft stuurt Thomas, die het vandaag als rechtsback mag proberen, Nando de geboden ruimte in op rechts. Nu wordt zijn lage en strakke voorzet binnen gegleden door Tarkan, die al zeer succesvol was in de beker en nu zijn 1e competitie treffer laat aantekenen.

Trainer JanWillem kan tevreden zijn

In de rust veel lovende woorden van trainer JanWillem voor het getoonde spel in de 1e helft. Het enige wat de jongens verweten kan worden is het afmaken van de gecreerde kansen.

Deksel op de neus

Direct vanaf de aftrap kent Oranje Nassau even een opleving waarin het ook weet te scoren maar dat is van korte duur. Vrij voor keeper Thomas weet de spits de bal onder hem door te tikken en de onverdiende gelijkmaker binnen te schuiven 1-1.

Jort scoort vanaf 11 meter

FC Zutphen raakt door deze tegenslag niet van de wijs. Thomas zet een solo in van achteruit, bereikt de achterlijn passeert ook deze tegenstander en wordt vastgehouden waardoor de scheids niets anders kan dan de bal op de stip te leggen.

Jort faalt niet vanaf 11 meter en schiet beheerst in de hoek 2-1.

1e balcontact Matthijs

Na een pass van Rens laat invaller Matthijs direct van zich spreken bij zijn eerste balcontact. De keeper van de tegenparty kan nog net met de uiterste krachts inspanning zijn snoeihard schot over de deklat tikken.

Mehmet treft de paal

In de 70e minuut is Mehmet dicht bij een treffer. Door goed druk zetten van Tarkan komt Mehmet in balbezit. Zijn schot treft de binnenkant van de paal waardoor het nog even spannend blijft.

Corner na corner

Hoewel de overmacht groot is en het aantal corners niet meer te tellen is blijft het nog even billen knijpen op de bank. Net als de 1-1 zou ook zomaar weer middels een counter uit het niets de 2-2 kunnen vallen.

Nando scoort 3-1

Pas vlak voor tijd in de 85e minuut valt de beslissing. Opnieuw goed druk zetten nu van Matthijs en Floris. Hierdoor komt Mehmet in balbezit en hij is niet zelfzuchtig. Zijn tikkie breed op Nando die de 3-1 kan binnen tikken in het lege doel. Een zeer verdiende overwinning van ons aller tweede waar niets op af te dingen valt.