FC Zutphen 2 (zat) kampioen

Voorbeschouwing
D-day vandaag voor Ons Aller Tweede. Na het behalen van de titel “Herfstkampioen” had FC Zutphen een kleine dip na de winterstop waardoor het de koppositie verloor aan DZC. De achterstand liep op tot 8 punten met nog 3 wedstrijden te gaan maar wel een veel beter doelsaldo. FC Zutphen won de laatste 2 wedstrijden en DZC zit nu in een dip en verloor beide wedstrijden. Verschil is nu nog maar 2 punten. Het komt dus aan op de aller laatste wedstrijd vandaag waarbij FC Zutphen moet winnen. Een gelijkspel van DZC is voldoende voor onze jongens. De spanning is dus weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap.

Aankomst in Den Ham

De wedstrijd
FC Zutphen ging er vol voor en speelde een geweldige eerste helft in en tegen Den Ham de nummer 3 van de ranglijst. Ruststand 0-2. Doelpunten van Robert in de 4e minuut na een corner van Nando en Matthijs na een voorzet van Jesper die na sterk en slim ingrijpen van Hidde werd diep gestuurd. Tot aan de 60e minuut leek er niets aan de hand, toen kreeg keeper Matthijs de rode kaart getoond en moest men met 10 man verder. Een veldspeler diende vervangen te worden voor invaller keeper Bas. In de 65e minuut scoorde Den Ham de aansluittreffer 1-2 waardoor het nog heel spannend werd. Den Ham zette alles op alles en gaf zich niet gewonnen. 7 minuten blessuretijd kwam erbij en FC Zutphen werd met de rug tegen de muur gezet. Bij elke corner ging hun keeper mee naar voren maar FC Zutphen houdt met keihard werken in deze tropische hitte stand en wint met 1-2 want in de 97e minuut komt dan het verlossende eindsignaal.

[foogallery id=”10730″]

Moe gestreden trekken we de overwinning over de streep

[foogallery id=”10733″]

Wachten op de eindstand bij Oranje Nassau – DZC. Zou het dan toch? Eerst meerdere lijnen checken

Het verlossende telefoontje, DZC verloren

[foogallery id=”10735″]

Zo blij als een kind

Respect
Geen “Man of the Match” vandaag maar wel diep respect voor de 4 spelers Reda, Wael, Mehmet en Bahaa die door de Ramadan een slijtageslag hebben gestreden onder tropische omstandigheden en daardoor ook niet in staat waren om de volle 90 minuten te spelen maar wel een belangrijk aandeel hadden in het behalen van het kampioenschap