FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) hersteld zich na debacle

Voorbeschouwing.

Ons aller tweede heeft wat goed te maken na het debacle van vorige week. Tegen Excelsior dat op de 4e plaats staat werd een zekere overwinning, een 1-3 voorsprong met de rust, in de 2e helft kinderlijk weggegeven. Binnen 15 minuten stonden we met 5-3 achter en uiteindelijk werd het nog 5-4 maar de 3 punten bleven helaas in Rijssen. Vandaag de inhaal wedstrijd tegen Den Ham dat op de 3e plaats staat. Een onbekende tegenstander die we dit seizoen nog niet tegen zijn gekomen. Onder leiding van interim-coach Rob, die de taak had om alle neuzen weer de goede kant op te krijgen tegen deze geduchte tegenstander.

De wedstrijd.

In een koud niet geheel gevuld maar wel sfeervol stadion ,,Het Meijerink” waren de eerste 10 minuten beide ploegen niet in hun beste doen. Niet het niveau van een echte topper. Rommelig van beide kanten, communicatie problemen, last van de harde wind of zenuwen.

Rens scoort openingstreffer 1-0.

In de 15e minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor FC Zutphen. Het goed doorzetten van Marco stelde hem in de gelegenheid om Rens die door kwam vanaf het middenveld diep te sturen in het centrum. De buitenspelval omzeilend kwam hij vrij voor de keeper van Den ham. Zijn strakke inzet in de verre hoek was onhoudbaar voor de keeper 1-0.

Luuk strand op keeper.

In de 30e minuut een geweldige actie van Nathan. Na 3 man te passeren zet hij Luuk vrij voor de keeper. Bekeken denkt hij de bal laag in de hoek te prikken maar een geweldige redding van de keeper voorkomt de 2-0.

Den Ham komt langszij 1-1.

In de 34e minuut een discutabel moment. Een speler van Den Ham kopt de bal door naar hun spits die in buitenspel positie, met een lobje keeper Matthijs het nakijken geeft 1-1. De scheids was er echter van overtuigd dat een speler van FC Zutphen de bal door kopte en na een discussie met grensrechter Roel wees hij toch naar de middenstip en keurde hij het doelpunt toe 1-1.

FC Zutphen verzuimt te scoren.

In de 40e minuut opnieuw een actie van Nathan. Aan de linker kant haalt hij de achterlijn en legt de bal terug op de inkomende Nando. Zijn inzet gaat vanaf 5 meter hoog over het doel. Even later een actie van Jesper aan de rechter kant die nu Nathan vrij voor de keeper zet binnen de 5 meter. Niet bewust van de geboden ruimte tikt hij de bal te zacht in handen van de keeper van Den Ham. Zo had FC Zutphen voldoende gelegenheid om de wedstrijd al voor de rust te beslissen.

2e helft.

De 2e helft is FC Zutphen de bovenliggende partij en Den Ham komt er maar zelden meer uit. Slechts met enkele counters probeert het wat tegengas te geven maar de verdediging met Marco, Robert, Jort, Hidde en keeper Matthijs staat als een huis en geven geen kansen weg.

Jesper dicht bij treffer.

In de 50e minuut komt een corner van Nando voorbij de 2e paal bij Luuk. Zijn voorzet opnieuw bij de 2e paal beland bij de geheel vrij staande Jesper terecht die in een keer de bal op zijn schoen neemt maar ook deze inzet gaat over de deklat.

Jort test keeper.

Even later alweer de zoveelste actie van uitblinker Nathan die nu na een passeeractie de bal breed legt op Jort op de rand van de zestien meter. Zijn snoei hard schot kan nog net met een geweldige redding over de lat getikt worden door de keeper van Den Ham.

Keeper Matthijs blijft koel.

De enige mogelijkheid voor Den Ham in de 2e helft komt na een overtreding van Marco net buiten de zestien. De genomen vrije trap wordt koeltjes uit de lucht geplukt door keeper Matthijs.

Jesper scoort 2-1 en 3-1.

In de 68e minuut is het opnieuw Nathan die nu Jesper aan de rechterkant vrij voor de keeper zet. Zijn harde inzet in de verre hoek zal de keeper niet gezien hebben en de verdiende voorsprong staat op het scorebord 2-1.

In de 80e minuut is het opnieuw Nathan die Jesper in de gelegenheid stelt om te scoren 3-1.

Den Ham geeft het op.

De resterende minuten gooit Den Ham de handdoek in de ring en geeft zich gewonnen en heeft het door dat hier vandaag niets te halen valt in Zutphen. Fc Zutphen speelt de wedstrijd uit en komt mede daardoor niet meer in de problemen.