FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) eenvoudig naar 5-0 winst

Voorbeschouwing

FC Zutphen heeft wat goed te maken na het zure gelijkspel van vorige week. Vandaag is middenmoter Enter Vooruit 3 de tegenstander van ons aller tweede. Vooraf aan de wedstrijd was al bekend dat concurrent Den Ham 3 punten had laten liggen en kan FC Zutphen bij winst goede zaken doen op de ranglijst.

De wedstrijd

In een ijskoud en in mist gehuld stadion in Enter heeft FC Zutphen 2 een overtuigende 5-0 zege geboekt op Enter Vooruit 3. Daniel Opoku was met een hattrick van grote waarde voor de koploper evenals keeper Matthijs die op een belangrijk moment, vlak voor rust een penalty stopt waardoor hij de aansluittreffer van Enter voorkomt. FC Zutphen had verder weinig te duchten van Enter Vooruit en had aan 1 helft goed voetbal voldoende om ook Enter Vooruit aan de zege kar te binden.

Matthijs dicht bij openingstreffer

FC Zutphen laat er geen gras over groeien op een perfect nieuw kunstgrasveld. Al in de 3e minuut had het al raak kunnen zijn. Mehmet verovert de bal en stuurt Jesper diep aan de rechter kant. Zijn harde lage voorzet komt bij de 1e paal waar Matthijs komt inlopen. Zijn inzet gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Mehmet scoort 0-1

In de 5e minuut is het dan wel raak. Een lange uittrap van keeper Matthijs wordt breed terug gekopt door spits Matthijs op Hidde die op avontuur gaat aan de zijkant. Zijn voorzet wordt keurig afgerond door Mehmet 0-1.

Enter probeert iets terug te doen

Pas na 15 minuten de eerste gelegenheid voor Enter. Een goede aanval over rechts, een voorzet teruggelegd op de 16 meter maar hun spits schiet de bal in vrije positie hoog over het doel.

Vrije trap Daniel 0-2

In de 20e minuut eerst een overtreding op Floris. Vrije trap wordt kort en snel genomen en er volgt weer een overtreding nu op Nils. Deze wordt door Daniel genomen over de verdediging heen bij de 2e paal. Jort komt inlopen maar raakt de bal niet waardoor de keeper op het verkeerde been staat en de bal verdwijnt in het doel 0-2.

Daniel scoort 0-3

In de 25e minuut is het opnieuw Daniel. Na een heerlijke snelle rush door het centrum volgt een een-tweetje met Mehmet waarna hij vrij voor de keeper uitkomt. Simpel en beheerst rond hij laag in de hoek af 0-3.

Vrije trap Jort

In de 37e minuut probeert Daniel het nog een keer maar nu wordt hij gevloerd op de hoek van de 16 meter. De vrije trap wordt door Jort snoeihard net voorlangs de kruising geschoten. Dit had al voortijdig de beslissing kunnen zijn.

Hoofdrol keeper Matthijs

Even later doet keeper Matthijs van zich spreken. Op een hard schot pareert hij de bal keurig naar de zijkant van het doel. Voordat de spits van Enter op de achterlijn bij de bal kan komen duikt Matthijs naar de bal en tikt deze slim tot corner waarna de spits zich theatraal laat vallen. Resoluut wijst de overigens goed leidende jonge ambitieuze scheids naar de stip. Na de wedstrijd gaf hij zijn fout toe. Verder was de wedstrijd bij hem in goede handen en loodste hij deze zonder problemen naar het einde. De toegewezen penalty wordt door Matthijs met een stijlvolle safe in de goede hoek gestopt.

Jort scoort 0-4

Vlak voor de rust een corner aan de andere kant genomen door Floris. Zijn voorzet wordt door de kopsterke Jort in de verre hoek binnen gekopt 0-4. Zo heeft FC Zutphen aan 1 helft voldoende om het verschil te maken en laat voetbal zien waar het publiek alleen maar van kan genieten.

2e helft

De 2e helft doet FC Zutphen het af met zomeravond voetbal tegen een tegenstander die niet bij machte is om het FC Zutphen op wat voor manier dan ook moeilijk te maken. Het gaat zo makkelijk dat er langzaam wat gemakzucht in de ploeg sluipt en daardoor verzuimt om een hoge score op het scorebord te zetten.

Stropdashorst ballen

Halverwege de 2e helft de zoveelste stropdasbal van Robert. Vanaf de rechterzijlijn diagonaal naar Wael aan de linkerzijlijn. Zijn aanname is zodanig dat Wael direct naar binnen kan dribbelen maar wordt daarbij gevloerd. De vrije trap van Daniel wordt gestopt door de keeper. Even later weer zo’n diepte pass van Robert precies in de loop van Lars die er overheen gaat. Zijn voorzet vanaf de achterlijn wordt door Nando ingeschoten maar de keeper kan nog net de bal over de lat tikken.

Hattrick Daniel 0-5

Het slotakkoord komt van de voet van Daniel, het hoogtepunt in de 2e helft, een prachtig doelpunt. Zomaar uit het niets vanaf zeker 25 meter een afstandsschot in de kruising onhoudbaar voor de keeper 0-5.

Keeper Matthijs ,,Man of the Match”

Matthijs is door de technische staf tot ,,Man of the Match” gekozen. Hij heeft de nul gehouden, stond aan de basis van meerdere snelle gevaarlijke aanvallen, zo ook de 0-1 en stopte bovendien op spectaculaire wijze een penalty in een belangrijke fase van de wedstrijd. Een goede 2e was Daniel die met zijn hattrick een belangrijk aandeel had in de 5-0 overwinning.

Matchday

Volgende week is het dan zover, de topper FC Zutphen 2 – Den Ham 2, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Aanvang 11:45 uur in het sfeervolle stadion Het Meijerink, komt dat zien, er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Uw laatste kans om in dit jaar 2017 ons aller tweede nog aan het werk te zien.