FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) dendert met 4-0 over DZSV 2 heen

Voorbeschouwing

Ook dit weekend weer een mooie wedstrijd op het programma voor ,,Ons aller tweede”. Het zonnetje wilde dit keer niet echt meewerken, maar koud was het niet. DZSV 2 doet nog volop mee in de derde periode en heeft de laatste 6 wedstrijden 4x gewonnen en 2x gelijk gespeeld. Het goed gevulde stadion ,,Het Meijerink” kan zich dus opmaken voor een leuke wedstrijd.

1e doelpoging voor Matthijs

FC Zutphen begint voortvarend en binnen 5 minuten had het al 1-0 kunnen staan. Marco stuurt Mehmet diep op links, zijn voorzet komt bij de 2epaal bij Wael die de bal breed legt op de volledig vrijstaande Matthijs op de 5 meterlijn. Zijn inzet beland recht in de handen van de keeper die eenvoudig de bal kan oppakken.

Joshua scoort 1-0

In de 20e minuut is het opnieuw Marco met een perfecte diepte pass nu op Joshua, die dribbelt vanaf de zijkant het strafschop gebied binnen tussen 2 verdedigers door, de derde omspeelt hij en met een zuivere lage harde schuiver in de hoek verschalkt hij de doelman van DZSV en breekt daarmee de ban 1-0.

Perfecte vrije trap Jort 2-0

Een paar minuten later is de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Een overtreding op de onnavolgbare Joshua gaat vooraf aan een vrije trap net buiten de 16 meter. Jort krult de bal met de juiste precisie in de uiterste rechter boven hoek 2-0 onhoudbaar voor de keeper.

Trieste aftocht Joshua

In de 25e minuut staat Joshua oog in oog met de keeper van DZSV. Op de penaltystip wordt hij van achter aangetikt een komt ten val. De scheidsrechter is de enige in het hele stadion die er géén strafschop inziet. Joshua blijft geblesseerd liggen en zal daarna het veld met een zware knie blessure verlaten.

Jort scoort 3-0

In de 40e minuut een aanval over rechts opgezet door A1 speler Wouter die Reda de hoek instuurt langs de zijlijn. Zijn perfecte voorzet wordt tot corner gekopt en bereikt Wael net niet. De corner wordt genomen door Nando en van dichtbij genadig binnen gekopt door Jort 3-0.

Stijlvolle redding keeper Matthijs

Vlak voor rust op een belangrijk moment doet keeper Matthijs van zich spreken. Net buiten de zestien een vrije trap voor DZSV. Ook deze wordt in de uiterste bovenhoek gekruld maar hier is keeper Matthijs die met een stijlvolle save de bal net over de lat tikt en zo de aansluit treffer voorkomt. Ruststand derhalve 3-0.

De verdediging staat als een huis

De 2e helft wordt professioneel uitgespeeld door FC Zutphen. De verdediging met Wouter, Jort, Robert en Marco staat als een huis en geeft de hele 2e helft geen kans weg. Het is nu alleen zaak om niet nog meer blessures op te lopen.

Bahaa kopt net over

In de 75e minuut een vrije trap te nemen door Nando na een overtreding op Wael. Zijn voorzet komt bij de inlopende Bahaa die de bal maar net over de deklat kopt. Jammer want de keeper van DZSV zou kansloos geweest zijn.

Matthijs scoort 4-0

In de 78e minuut een aanval door het centrum. Nando zet de volledig vrijstaande Matthijs vrij voor de keeper. Als een volleerd spits tikt hij de bal beheerst laag en strak onder de keeper door en laat zo de 4-0 eindstand op het scorebord zetten.

,,Man of the Match”

A1 jeugdspeler Wouter Nijenhuis heeft een zeer verdienstelijk debuut gemaakt in de senioren afdeling. Dankzij zijn verdedigende kwaliteiten had hij de beste speler van DZSV in de tang, daarnaast maakte hij steeds de juiste keuzes en zijn eerste bal aannames waren steeds goed, op geen fout te betrappen. Terecht door de technische staf tot ,,Man of the Match “ gekozen.

Nabeschouwing

Na een zware koningsnacht is nog maar de vraag in hoeverre de spelersgroep hiervan hersteld is maar van enige naweeën was niets te bespeuren. FC Zutphen had voldoende aan 1 goede eerste helft om DZSV van zich af te schudden. Met een ruststand van 3-0 was de wedstrijd al vroegtijdig beslist in het voordeel van ,,Ons aller tweede” .