FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) boekt eclatante 7-1 winst

Voorbeschouwing

Ons aller tweede, gedeelde koploper met Den Ham, moest vandaag aantreden tegen Achilles dat in de onderste regionen bivakkeert. Achilles vorig seizoen verliezend finalist in de nacompetitie voor promotie doet het dit seizoen met dezelfde selectie voor alsnog een stuk minder. Voor FC Zutphen sluipt het gevaar van onderschatting gezien de ranglijst en zal vol aan de bak moeten om koploper te blijven. In de wedstrijdbespreking hamerde coach Jan-Willem daar nog maar eens even goed op.

De wedstrijd

FC Zutphen probeerde in de 1e helft het spel te maken maar had duidelijk last van de sterke tegen wind die over de vlakte van veld 2 raasde. Toch liet men zien wat vandaag de bedoeling was, druk zetten op de helft van de tegenstander en de bal in de ploeg houden. Achilles kon nog redelijk weerstand bieden maar kon niet voorkomen dat we met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in gingen. In de 2e helft liep FC Zutphen uit naar 7-0 en een momentje van concentratie gebrek leverde Achilles in de laatste minuten de ere treffer op.

Jesper geeft 1e signaal af

Al binnen 5 minuten de eerste mogelijkheid voor FC Zutphen. Na een onderschepping van Floris stelt hij Nando in staat om Matthijs diep te sturen. Zijn voorzet bij de 1e paal wordt verwerkt door Jesper maar de keeper kan nog net de openingstreffer voorkomen. Achilles is gewaarschuwd.

Wael terug gevloten

In de 10e minuut is het de opkomende Jort die Nando op links vrij voor de keeper zet. Zijn inzet wordt deels gestopt door de keeper. In de rebound weet Wael te scoren maar tot verbijstering van iedereen wordt deze treffer afgekeurd.

Nando scoort 1-0

In de 19e minuut opnieuw een onderschepping van Floris na goed collectief druk zetten van FC Zutphen. Hij speelt Nando aan op de hoek van de zestien die de bal beheerst laag in de verre hoek schiet 1-0, keeper kansloos.

Matthijs scoort 2-0.

In de 38e minuut weet Jort net over de middellijn Matthijs te bereiken. Met een weergaloze actie zet hij zichzelf vrij voor de keeper en scoort zeer beheerst laag in de rechter hoek de 2-0.

Jort test keeper Achilles

Op slag van rust is het de veelvuldig opkomende Jort die met een hard afstand schot dicht bij een treffer is maar de keeper kan nog net met de toppen van de vingers de bal uit de verre bovenhoek tikken waardoor de bal net over de kruising gaat.

FC Zutphen geeft gas

In de 2e helft doet FC Zutphen er een schepje boven op en kan Achilles het niet meer bijbenen en wordt het niveau verschil wel erg duidelijk tussen de koploper en de nummer laatst. In 10 minuten tijd loopt FC Zutphen zonder moeite uit naar 7-0 en is men nog mild door in de laatste minuten een tegentreffer toe te staan.

Floris scoort 3-0.

In de 63e minuut komt na een oogstrelende aanval over veel schijven de bal bij Wael die met een perfecte aanname zichzelf vrij voor de keeper zet. Zijn inzet wordt deels gestopt door de keeper maar in de rebound is het de attente Floris die de bal tegen de touwen jaagt 3-0.

Rens scoort 4-0.

Een paar minuten later is het opnieuw raak. Lars stuurt met een lange bal Jesper diep op rechts. Na een passeer actie staat hij oog in oog met de keeper van Achilles. Niet zelfzuchtig speelt hij de bal net iets te hard breed op Wael die op zijn beurt oog heeft voor de opkomende Rens. Rens plaatst de bal vanaf de 16 meter uiterst bekeken met de juiste precisie in de verre hoek vlak langs de paal 4-0.

Wael scoort 5-0 en 6-0.

Weer een paar minuten later is het de beurt aan Wael zelf. Na een diepte bal van Nils heeft Matthijs opnieuw een prachtige actie in huis. Met een hakbal stelt hij Wael in de gelegenheid om te scoren en die maakt daar dankbaar gebruik van. Onhoudbaar in de kruising vind hij het net 5-0. Even later een steekpass van Nando op Matthijs, balletje breed en opnieuw is het Wael die weet te scoren 6-0.

Joris gunt Jort penalty 7-0

In de 76e minuut is het Jesper die weg trekt en ruimte maakt voor de opkomende Joris. Op de rand van de 16 kan hij alleen gestopt worden met een harde overtreding. De goed leidende scheids wijst resoluut naar de penalty stip en Jort laat zich deze kans niet ontnemen al had Joris hem graag zelf genomen. Hard en laag in de hoek 7-0.

Eretreffer Achilles 7-1

Vlak voor het laatste fluitsignaal die voor Achilles wel 10 minuten eerder had mogen klinken maken zij toch nog de eretreffer met een mooi lobje over keeper Matthijs die vandaag verder een rustige middag had.

Bahaa maakt zijn eerste minuten

In de 85e minuut komt onze nieuwste aanwinst Bahaa binnen de lijnen en mag zijn eerste speelminuten maken. Saillant detail is dat hij in deze korte invalbeurt direct zijn 1e gele kaart gepresenteerd krijgt na het wegtrappen van de bal. Deze invalbeurt zal hij mede daardoor niet snel vergeten.

Matthijs vd M. ,,Man of the Match” 

Matthijs is door de technische staf tot ,,Man of the Match” verkozen in verband met een paar weergaloze acties en nadrukkelijke positieve aandeel aan deze wedstrijd. Vlak voor tijd kreeg hij onder luid applaus een publiekswissel.

Nabeschouwing

Een makkelijke overwinning voor ons aller tweede die zelfs nog wel hoger had kunnen uitvallen dan 7-1. Een overwinning die geen moment in gevaar is geweest. Door deze hoge uitslag is FC Zutphen nu dankzij het doelsaldo de echte koploper.