FC Zutphen 2 (zat) blijft steken op 1-1 in topper met DZC 3

Voorbeschouwing

Vandaag, zaterdag 4 november, staat de topper DZC 3 – FC Zutphen 2 (zat) op het programma.

FC Zutphen is dankzij een beter doelsaldo koploper en men zal trachten ook vandaag de 3 punten mee naar huis te nemen om zich zo een goede uitgangspositie te verschaffen voor de 1e periode titel. DZC kan als men wint aansluiten en kan zich naast FC Zutphen nestelen en kan zo ook nog kans maken op de 1e periode titel.

Vrije trap Nando

In de 10e minuut een overtreding op Robert op de rand van de 16 meter na een corner versiert door Jesper. De vrije trap wordt goed ingeschoten door Nando maar de redding van de keeper van DZC was even zo goed.

Matthijs voorkomt achterstand

5 minuten later een counter van DZC door het centrum van de verdediging. Hun spits loopt weg uit de rug van Nils en staat 1 op 1 met keeper Matthijs die goed en gedurfd uitkomt en door zijn adequate ingrijpen een achterstand kan voorkomen.

Jort dichtbij treffer

In de 20e minuut een onderschepping van Rens die direct Thomas aan het werk zet. Na een passeeractie speelt hij Nando aan die op zijn beurt de opkomende Jort vrij speelt op de hoek van de 16 meter. Zijn snoeihard schot gaat maar net voor langs de kruising.

Thomas treft de paal

In de 25e minuut wordt een foutje van de keeper hem bijna fataal. Zijn uittrap wordt onderschept door Thomas en vanaf zeker 25 meter haalt hij direct uit. De bal gaat via de paal naast.

Rens dichtbij treffer

Vlak voor rust opnieuw een mogelijkheid om de score te openen. Nu is het Thomas die, na onderschepping van Reda, Rens in stelling brengt maar ook zijn inzet verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal.

Ruststand 0-0

Zo gaan we met een brilstand de rust in. FC Zutphen heeft 65% balbezit en speelt op de helft van de tegenstander. Het had gezien de kansen misschien wel een voorsprong verdient maar ook DZC had een paar gevaarlijke counters en had ook zomaar kunnen scoren.

DZC begint beter aan 2e helft

Het eerste kwartier begint DZC veel beter aan de 2e helft, zoals FC Zutphen aan de 1e helft begon. Het zet FC Zutphen vast en zo ontstaan er een paar hachelijke situaties vlak voor de neus van keeper Matthijs, 1x moet de lat redding brengen. Even later komt de linker spits van DZC na een ongelukkige actie van een van onze verdedigers goed opzetten, zijn voorzet wordt na een scrimmage voor het doel onder Matthijs door getikt het doel in 1-0.

FC Zutphen herpakt zich

Na de openingstreffer is FC Zutphen wakker geschud en men neemt het heft weer in handen. Zo volgen er een paar grote mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren.

Na een lange bal van Jort staat Nando 1 op 1 met de keeper van DZC maar deze kan nog net redding brengen. Reda komt net te kort om in de rebound te scoren.

Kans Nando

Een zelfde situatie als daarvoor. Lange bal van Jort, weer Nando 1 op 1 met de keeper van DZC, deze keer gaat de bal door de benen van de keeper maar kan hij nog net met zijn arm de bal voor de doellijn stoppen.

Joris rakelings over

In de 60e minuut stuurt Floris op rechts Nando weg die vervolgens de bal terug legt op Robert. Zijn breedtepass komt bij Joris die geen moment twijfelt en vanaf de hoek van de 16 meter direct uithaalt. Zijn inzet gaat rakelings over de kruising.

Kans Robert

In de 65e minuut een actie van Wael op links. Via Matthijs komt de bal bij Robert die plots ook 1 op 1 met de keeper van DZC komt te staan. Eigenlijk doet hij alles goed, bekeken prikt hij de bal in de rechter onder hoek maar opnieuw een miraculeuze redding van de keeper en zo voorkomt hij opnieuw de gelijkmaker.

Corner op corner

FC Zutphen blijft aandringen. In deze fase van de wedstrijd had FC Zutphen kunnen en misschien wel moeten scoren maar elke keer kan de keeper of de paal dit voorkomen, wel wordt de ene na de andere corner weggegeven maar deze leveren allemaal nog niets op.

Jort scoort 1-1

In de 80e minuut is het Joris, die overigens met een sterke invalbeurt bezig is, de bal breed tikt op Jort die zijn directe tegenstander het bos instuurt en vanaf zeker 20 meter snoeihard laag in de hoek de verdiende gelijkmaker laat aantekenen 1-1.

Matthijs bijna gouden wissel

Vlak voor tijd de laatste mogelijkheid om alsnog met een overwinning van het veld te stappen. Wael staat deze keer 1 op 1 met de keeper en weer kan deze een treffer voorkomen. In de rebound schiet Matthijs de bal hard maar net naast de verkeerde kant van de paal daar waar de keeper al was uitgeschakeld en slechts 1 veldspeler op de doellijn staat.

Rens ,,Man of the Match”

Rens is door de technische staf tot ,,Man of the Match” verkozen in verband met zijn enorme drive en passie. Met zijn constante coaching weet hij wekelijks het team aan te sturen.

Nabeschouwing

Een spannende wedstrijd tussen de koploper en de nummer 3 van de ranglijst. Gezien het balbezit percentage en het aantal kansen in de 2e helft had er voor FC Zutphen misschien meer in gezeten. De mindere fase aan het begin van de 2e helft doet FC Zutphen de das om. Voor DZC daarentegen voelde het als een gewonnen punt tegen de koploper en is er blij mee. Bij hun zal zeker de keeper tot Man of the Match gekozen worden.

FC Zutphen blijft koploper

Door ook het gelijke spel van medekoploper Den Ham blijft FC Zutphen na 6 wedstrijden koploper dankzij een beter doelsaldo en blijft het ongekend spannend in de 1e periode van de competitie.