FC Zutphen 1 (zon) periodekampioen

Vandaag speelde FC Zutphen 1 (zon) thuis tegen SDOO 1 uit Heteren. Het doel was vandaag te winnen, zodat het periodekampioenschap behaald kon worden.

In de eerste helft was SDOO de betere ploeg, ze waren wat feller dan onze jongens van FC Zutphen 1 (zon). Misschien speelden er toch wat zenuwen mee in deze belangrijke wedstrijd.

Door een verdedigingsfout bij FC Zutphen 1 (zon) kwam SDOO goedkoop aan een doelpunt: 0-1. Dat was niet de bedoeling en FC Zutphen 1 (zon) zette wat meer druk op de verdediging van de gasten en dat resulteerde in een strafschop en aanvoerder

Ruben Schut verzilverde deze kans: 1-1. Slechts enkele minuten kon FC Zutphen 1 (zon) genieten van deze stand, want opnieuw door foutjes in de verdediging werd het 1-2. FC Zutphen 1 (zon) wist er slechts een bal op de lat tegenover te stellen.

Na rust liet FC Zutphen 1 (zon) zien dat het wilde strijden voor meer. Het werd eenrichtingsverkeer naar het doel van SDOO, maar het vizier stond aanvankelijk nog niet op scherp. Toch kwam men steeds meer in de richting van het doel, gezien een schitterende trap van Wilco van Osch op de kruising en een harde kopbal van Frank van Osch op de lat.

In de 67e minuut wist FC Zutphen 1 (zon) toch te scoren door een mooi doelpunt van Frank van Osch. Tegen de tijd dat niemand nog geloofde in een overwinning, viel het beslissende doelpunt alsnog: opnieuw een strafschop voor FC Zutphen 1 (zon) in de 93e minuut. En opnieuw was het Ruben Schut die deze kans zeer zeker verzilverde. Het feest barstte los op het veld en de scheidsrechter floot meteen af voor het einde.

Zodoende een zwaar bevochten, maar gezien de 2e helft verdiende overwinning voor FC Zutphen 1 (zon). De Pupil van de Week was Matz Veen en hij mocht de Man of The Match Delano Severin een kadobon overhandigen. Op naar de promotiewedstrijden!