FC Zutphen 1 (zat)

FC Zutphen 1 (zat) verliest de eerste bekerwedstrijd van Bon Boys met 1-3

FC Zutphen 1 (zat) is zaterdag 2 september het bekertoernooi slecht begonnen. Na een 1-0 ruststand werd er na de rust verdiend met 1-3 verloren van tweede klasser Bon Boys uit Haaksbergen.

In de 13e minuut zorgde nieuweling Moussa Nahinama met een mooi doelpunt voor de 1-0. Een uitstekende dieptepass werd door hem doeltreffend afgerond doordat hij de verdedigers van Bon Boys te rap af was. Daarna kwam Bon Boys steeds beter in de wedstrijd, en doelman Thomas van de Bosch moest een paar keer handelend optreden.

In de rust werden de goed debuterende nieuwelingen bij FC Zutphen Moussa Nahinama en Muhammed Kaya gewisseld voor Aldo Joaquim en Jelle Macare.

FC Zutphen zakte steeds verder weg, met name ook doordat men de laatste 25 minuten met 10 man verder moest door een blessure van Jocko Koster.

Bon Boys pakte de volle winst door in de 64e minuut te scoren via Martijn Richters en in de 73e en 90e minuut door Milan Bulten. De eerstvolgende bekerwedstrijd speelt FC Zutphen volgende week zaterdag in Zieuwent tegen het sterke RKZVC.

Opstelling FC Zutphen: Thomas v/d Bosch, Bas Jansen, Jocko Koster, Sebastian van Laar, Radjindher Banwari, Joost van Vliet, Muhammed Kaya ( 46. Jelle Macare), Luuk Meijer, Daniel Opoku, Moussa Nahinama ( 46. Aldo Joaquim), Thomas Nijkamp ( 63. Shabani Rajabu).

Fotografie: Hans ten Brinke