FC Zutphen 1 (zat) gaat met 5-1 ten onder tegen WHC in Wezep

FC Zutphen 1 (zat) heeft afgelopen zaterdag een forse 5-1 nederlaag geleden tegen een goed spelend WHC in Wezep, dat daardoor de slechte competitiestart deed vergeten. De personele problemen bij FC Zutphen waren nog niet voorbij. Joshua Palm die vorige week twee keer geel kreeg, was geschorst. In zijn plaats speelde Shabani Rajabu in de spits samen met Aldo Joaquim. Rajabu maakte een goed debuut, was sterk aan de bal, maar moet nog veel meer de combinatie zoeken.

WHC begon fanatiek aan de wedstrijd. Aan alles was te merken dat men de eerstkomende 2 thuiswedstrijden de volle winst wilde behalen. Een goed schot van Robert Schonewille ging via de paal naast. Aan de andere kant was het Muhammed Kaya die een goede schietkans te zacht en met te weinig overtuiging in schoot, waardoor doelman Jasper Kuiper de bal vrij gemakkelijk kon stoppen. Daarna gooide WHC er nog een flinke schep bovenop. Er ontstonden mogelijkheden met name via de sterk spelende Carlos Lopes Macedo. De verdedigers van FC Zutphen kregen geen vat op hem en het was continu gevaarlijk voor het Zutphense doel. Wellicht had de technische staf in dat stadium van de wedstrijd al moeten ingrijpen en enkele verschuivingen binnen het elftal moeten toepassen.

Nu was het Marijn Sangers die prima in greep na schoten van Mark van Petersen en Mitchel Dijkhof en die even later een geweldige redding verrichtte na een prima kopbal. FC Zutphen trachtte wel wat terug te doen via haar beste speler, Aldo Joaquim, die de bal net van zijn voet zag springen toen hij wilde uit halen.

In de 28e minuut kwam WHC echter verdiend op 1-0. Een uitstekende kopbal van Carlos Lopes Macedo liet doelman Sangers kansloos. FC Zutphen trachtte het tij te keren, en dat leverde een hoekschop op. Deze werd in eerste instantie goed verwerkt door de verdediging maar de bal kwam bij Aldo Joaquim, die voortreffelijk vanaf 20 meter raak schoot, 1-1 in de 29e minuut. Nog geen minuut later stond de 2-1 op het scorebord. Carlos Lopes Macedo ging op de solo toer en was niet te houden door de Zutphen verdediging.

De verdediging van de Zutphenaren zag er in deze fase absoluut niet goed uit, en daar profiteerde WHC optimaal van. Want in de 34e minuut viel eigenlijk al de beslissing in de wedstrijd. Een goede voorzet vanaf rechts kwam bij de vrijstaande Menno Kamphuis, die met een tegendraadse kopbal de 3-1 op het scorebord zette. Even later voorkwam Sebastian van Laar een 3e doelpunt van Lopes Macedo via een prima ingreep.

Hierna moest Luuk Meijer het veld geblesseerd verlaten en werd hij in de 40e minuut vervangen door Mehmed Arslan.

In de rust werd Nils Vos gewisseld voor Jesper Mentink. FC Zutphen probeerde het initiatief naar zich toe te trekken, maar de aanvallen van WHC bleven gevaarlijk. In de 55e minuut kwam Tarkan Polat voor Daniel Opoku.

Maar in de 58e minuut was de wedstrijd definitief gespeeld. Jesper Mentink moest aan de noodrem trekken na een doorbraak van een speler van WHC en moest met rood het veld verlaten.

In de 73e minuut was het Carlos lopes Macedo die toch zijn 3e doelpunt kon maken, na onnodig balverlies bij FC Zutphen. Dat betekende de 4-1. En in de 87e minuut kwam de 5-1 op het scorebord na een vlot lopende aanval, die werd afgerond door invaller Camiel Fidom.

FC Zutphen is door deze nederlaag in de onderste regionen beland, en zal uit een ander vaatje moeten tappen om de punten binnen te halen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Nils Vos ( 46. Jesper Mentink), Sebastian van Laar, Hidde Ruessink, Moussa Nahinama, Daniel Opoku ( 55. Tarkan Polat), Luuk Meijer ( 40. Mehmed Arslan), Jelle Macare, Muhammed Kaya, Shabani Rajabu, Aldo Joaquim.