FC Zutphen 1 (zat) diep in de problemen na de 1-3 thuisnederlaag tegen DOS ‘37

FC Zutphen 1 (zat) zit na de 1-3 thuisnederlaag tegen DOS ’37 diep in de problemen. Daar zag het de eerste 25 minuten nog niet naar uit, omdat de Zutphenaren in deze fase optisch de betere ploeg waren. Er waren mogelijkheden voor Luuk Meijer, die een goed schot gestopt zag worden door doelman Julian Bakker. Even later was het Moussa Nahinama, die een goede vrije trap afleverde. Doelman Bakker wist het schot ternauwernood te keren. De equipe van trainer en oud betaald voetballer Jochem de Weerdt loerde echter op een counter.

En daarmee had men in de 25e minuut succes. Een goede aanval over rechts via de snelle Maarten Smit, bracht de bal voor het Zutphen doel, waar Jochem Olde Booyink volledig ongedekt kon raak koppen, 0-1.

En 7 minuten later viel de 0-2 na een snelle uitval waarbij Maarten Smit 3 man van FC Zutphen uit speelde, en vervolgens zelf scoorde. Deze tegenslag kwam FC Zutphen niet meer te boven. De ploeg werkte wel hard, maar was te onzorgvuldig in de passes, en de balbehandeling. DOS kan dan ook rustig van achteruit voetballen en de tegenstander gemakkelijk van het lijf houden.

In de rust probeerde de technische staf van FC Zutphen de bakens te verzetten, door 2 nieuwe spelers in te brengen.

Radjindher Banwari werd vervangen door Joost van Vliet en Joshua Palm door Daniel Opoku. Dat had in de eerste fase van de 2e helft nog weinig succes. De wedstrijd was rommelig en scheidsrechter Spoler deelde de nodige gele kaarten uit.

De laatste 25 minuten nam FC Zutphen meer risico, en moest DOS nog meer terug.

Middenvelder Luuk Meijer moest geblesseerd uitvallen, na een forse tackle op de enkel van achteren. Hij werd in de 70e minuut vervangen door Mehmet Arslan. Thomas Nijkamp ging in deze fase voorop in de strijd, en werd daarom terecht tot man of the match verkozen.

Zijn schot na een goede aanval belandde net naast het doel. Niek Bakkerweerd had even later pech dat doelman Bakker zijn inzet net naast het doel wist te tikken, nadat de aanval goed was opgezet door Jelle Macare. Een volgende goede aanval had beter lot verdiend maar het schot van Niek Bakkerweerd belandde net naast het doel.

In de 84e minuut viel de terechte 1-2. Een afgeslagen aanval werd door Mehmet Arslan van zeker 20 meter in de kruising geschoten. FC Zutphen trachtte met de moed der wanhoop nog een gelijk spel uit het vuur te slepen. Maar de ploeg miste deze middag de kwaliteit en de overtuiging.

In blessuretijd liet DOS zien hoe het wel moest.

Een razend snelle uitval over rechts via Maarten Smit, zorgde er voor dat de bal voor het doel werd gebracht waar Nick Wennink klaar stond om FC Zutphen met een prachtige volley de genadeklap te geven, 1-3.

De Zutphenaren bleven diep teleurgesteld achter, en zullen de komende weken moeten zien er weer bovenop te komen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Moussa Nahinama, Sebastian van Laar, Jocko Koster, Radjindher Banwari ( 46. Joost van Vliet), Muhammed Kaya, Luuk Meijer ( 70. Mehmet Arslan), Thomas Nijkamp, Jelle Macare, Niek Bakkerweerd, Josua Palm ( 46. Daniel Opoku)

Gerjan Nijland

Bekijk de interviews van FC Zutphen Internet TV

Vijf wedstrijden schorsing na rode kaart geseponeerd door de KNVB, na het zien van tv beelden

Ondanks de negatieve berichten bij FC Zutphen vanwege de nederlaag tegen DOS “37, viel er ook nog wat positiefs te vermelden.

Vorige week zaterdag had linker verdediger Radjindher Banwari een rode kaart gekregen vanwege een elleboogstoot op zijn tegenstander van ASVD. Banwari kon daardoor vertrekken, en kreeg een schorsing daarop volgend van maar liefst 5 wedstrijden.

De beelden van FC Zutphen internet tv die het voorval van diverse kanten belichtte, wierpen een nieuw licht op de situatie.

Het bleek dat de speler van ASVD duidelijk de eerste overtreding maakte door Banwari vast te houden, die zich vervolgens los rukte, waarbij het zijn arm naar achteren bewoog.  Alleen deze laatste beweging had de scheidsrechter gezien in deze onoverzichtelijke situatie bij een cornerbal.

De beelden werden, namens FC Zutphen,  door Henk Nijland van FC Zutphen internet TV en hoofdtrainer Taco Lourens,  opgestuurd naar de KNVB.

Die besloot, na het bestuderen van de beelden, de schorsing ongedaan te maken. Een mooi gebaar om zo de Zutphen verdediger weer in ere te herstellen.