FC Zutphen JO13-1

ESA JO13-1G – FC Zutphen JO13-1

Zaterdag 16 december speelden wij (FC Zutphen JO13-1) voor de beker de laatste wedstrijd tegen ESA uit Arnhem dat in de 3e divisie speelt. Tevens onze laatste wedstrijd van 2017.

Vanaf het fluitsignaal gaven de jongens vol gas en werd voor iedere meter gevochten. ESA leek niet helemaal wakker en had moeite met de bal in ploeg te houden door het felle druk zetten. Vanaf Kevin lukte het ons om de vrije man achterin te vinden, en konden we regelmatig door mensen die voorin diep gingen de bal op de helft van ESA te krijgen. De middenvelders sloten snel aan waardoor ze de aanvallers konden ondersteunen en weer druk konden zetten, wanneer wij voorin de bal kwijt raakten. Het was een wedstrijd van weinig kansen, maar de eerste kans van ons was meteen raak nadat Hadewin Julius diep stuurde en raak schoot. De dik verdiende 0-1 was gemaakt. 5 minuten later werd de bal vanaf links door ESA voor gezet, en dat zorgde voor een kluts bij onze verdediging. Een speler van ESA kon profiteren en schoot de bal binnen 1-1.

Maar de koppies gingen niet naar beneden en de mouwen werden nog maar eens opgestroopt. Na de 1-1 bleef het spelbeeld hetzelfde, een fel FC Zutphen dat snel diepte zocht en anticipeerde op de 2e bal. Nadat Julius diep werd gestuurd op links gaf hij de bal voor op Jayden die net niet bij de bal kon om deze in te koppen. We hielden via Jayden wel balbezit en hij behield het overzicht door Julius in de 16 aan te spelen die al weer goed gepositioneerd stond om af te werken, maar helaas tegen een speler van ESA aanschoot die op de lijn stond.

Hierna ontstond nog een mogelijkheid toen Emin de bal vanaf links voorgaf maar net Julius niet kon bereiken. Het slotakkoord in de eerste helft was voor ESA dat op 20 meter links van het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen nadat Kevin in een duel om de bal de speler van ESA onderuit haalde, wat hem een gele kaart koste. Gelukkig voor ons ging de vrije trap er niet in en snel daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

In de rust waren we het met elkaar eens dat we goed in de wedstijd zaten en dat we een goed resultaat konden halen. We wisselden 3 keer en begonnen na een kwartier aan de tweede helft.

En de tweede helft ging verder waar het de eerste eindige namelijk in een hoog tempo. Het lukte het ons in de beginfase om vaker elkaar te vinden en Pepijn speelde daarin een cruciale rol met geslaagde dribbels en steek pasjes. Dit gaf nog meer vertrouwen en uiteindelijk wisten we te scoren nadat Milan goed reageert op een terugspeelbal en de keeper verast in zijn dooie hoek en zo de 1-2 kon binnen schieten. Enkele minuten na de 1-2 wist Pepijn met een mooie steekpase Milan alleen voor de keeper te zetten. Milan bleef rustig en schoot de bal mooi in de hoek. 1-3. De vreugde was groot maar er moest ook nog zeker 20 minuten gespeeld worden. ESA probeerde het op een andere manier en ging met 4 spitsen spelen. Wij beleven achterin met 4 man spelen en de backs kregen opdracht om meer naar binnen te knijpen om in het centrum rugdekking te kunnen geven.

Ondanks de aanvallende intensies wist ESA voetballend niet tot kansen te komen, maar uit een vrije trap lukte het wel. De aanvaller van ESA stond vrij in de 16 en kon de bal over Kevin heen schieten. 2-3. Nu probeerde ESA de 3-3 te forceren door de ballen sneller naar voren te spelen. Wij kozen ervoor wat verder in te zakken om de voorsprong te verdedigen. En dat lukte doordat er goed rugdekking werd gegeven en Kevin goed stond bij voorzetten. Ze kregen nog een vrije trap op ongeveer 25 meter. De bal werd hard laag op doel geschoten, maar kevin kon de bal klem pakken en zo was het laatste wapen van ESA geneutraliseerd en even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De ontlading bij de spelers, toeschouwers en technische staf was groot en zo konden we 2017 met een overwinning afsluiten. Een groot compliment voor het karakter dat we getoond hebben.

Namens de jongens en begeleiding van jo13-1 wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018!