Dapper FC Zutphen 2 (zat) strijdend ten onder 2-4

Dapper FC Zutphen 2 (zat) strijdend ten onder 2-4.

Voorbeschouwing.

FC Zutphen 2 (zat) zit in zwaar weer. Ook vandaag flinke personele problemen. De selectie moest opnieuw aangevuld worden met spelers van het 3e (Jeroen, Jarno, Anjo) en 35+ team (Ronald). Betreffende gastspelers hiervoor hartelijk dank. Met veel overtuiging roept coach Ido bij het voorlezen van de opstelling de spelers op het beste van zichzelf te geven en veel strijd te leveren want door steeds andere spelers op te moeten stellen, krijg je geen eenheid, slijp je ook geen automatismen in. Strijd leveren is dan de hoofdmoot.

De 1e helft.

Door snelle tegentreffers loopt FCZ al vroeg achter de feiten aan. De grote man bij de tegenstander is hun snelle rechterspits die onnavolgbaar is voor de verdediging van FCZ en verantwoordelijk is voor de vroege stand van 0-2 op het scorebord.

1e kans direct raak 0-1.

In de 5e minuut een onderschepping van Hulzense Boys op het middenveld. De bal wordt direct diep gespeeld op de snelle rechter spits die zonder moeite verdediger Joris er uit loopt. Vervolgens voor Joris langs kruist en de bal in de korte hoek tikt 0-1.

2e kans 0-2.

In de 16e minuut opnieuw een uitbraak over rechts. Een kopie van het eerste doelpunt. Lange bal op de snelle rechterspits die nu Jeroen te snel af is. Naar binnen komend schiet hij de bal in de verre hoek. In 1e instantie kan keeper Matthijs nog redding brengen maar in de rebound is het makkelijk scoren voor de centrum spits 0-2.

Hakan scoort 1-2.

In de 35e minuut een pass van Jarno op Hakan aan de linkerkant. Hij speelt Joris aan die de bal weer terug brengt bij de naar binnenkomende Hakan. Met een fenomenale traptechniek weet Hakan zoveel curve in de bal te zetten dat deze onhoudbaar in de verre kruising beland 1-2.

Matthijs kopt naast.

Al vroeg in de 2e helft had zomaar de gelijkmaker kunnen vallen. Bij een aanval over rechts kan Jarno alleen gestopt worden middels een overtreding. De vrije trap wordt genomen door Rens die de bal achter de verdediging legt op de 5 meter midden voor het doel. Matthijs komt goed in de vrije ruimte lopen en kopt de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Hulzense Boys beslist wedstrijd 1-4.

Direct na deze mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen beslist Hulzense Boys de wedstrijd in hun voordeel binnen 2 minuten. In de 50e en 51e minuut 2 snelle goed uitgespeelde aanvallen beide opnieuw over rechts. Een lage voorzet op de vrijstaande centrum spits die weinig moeite heeft om de wedstrijd te beslissen met 2 identieke scores.

Hakan scoort opnieuw 2-4.

Op het moment dat FCZ dreigt te worden overlopen is het opnieuw Hakan die scoort. Een counter over links. Door adequaat ingrijpen van Rens komt plots Hakan vrij voor de keeper in de 70e minuut. Met een perfecte trap laat hij de keeper kansloos op zijn inzet 2-4.

Tegenstander vizier niet op scherp.

Het laatste kwartier mag FCZ de tegenstander dankbaar zijn dat zij het vizier niet op scherp hadden staan. Na het wegsturen van Joris na 2 gele kaarten kreeg FCZ het wel heel erg moeilijk. Met de geboden kansen had de uitslag veel hoger kunnen zijn maar gelukkig wisten zij niet meer te scoren waardoor de stand van 2-4 op het scorebord bleef staan.