FC Zutphen JO19-1

Bekerstunt FC Zutphen O19-1 tegen ongeslagen 3e divisionist Quick’20!

FC Zutphen O19-1 onder leiding van trainer Boy Elskamp bekert verder door een verdiende overwinning op Quick ’20 uitkomend in de derde divisie waarin de ploeg uit Oldenzaal nog ongeslagen was.

Na een aftastend begin van beide ploegen was Quick’20 voor het eerst gevaarlijk uit een standaardsituatie. Vanuit een ingestudeerde corner kwam de bal bij de tweede paal waar de Zutphense verdedigers meer oog voor de bal dan de man hadden en ongehinderd werd de 0-1 ingekopt.

Een tegenvaller gezien het spelbeeld en dit werd tevens de korte fase waarin Quick’20 domineerde en waarin keeper Owen Rietman prima stond te keepen. FC Zutphen herpakte zich echter en trok halverwege de eerste helft het spel al voetballend naar zich toe en Quick’20 werd teruggedrongen op eigen helft.

Vanaf dit moment werden verdedigend de duels gewonnen door Hidde van Kalkar, Joran van der Kamp, Wouter Nijenhuis en terriër Lucas Hengstenberg. Via het uitstekende spelende middenveld met vandaag Koen Hulleman, Sem Veeger en Lars Huber in de basis werden de vleugels goed bediend waardoor er een aantal 100 procent kansen kwamen.

Het wachten was op de meer dan verdiende gelijkmaker. Linkerspits Jesse de Vries werd door Lars Huber op links weggestuurd en na een snelle passeeractie gaf hij de bal op de zevenmeter lijn waar rechterspits Coen Hagedoorn goed kwam inlopen en beheerst scoorde 1-1!

Vanaf dit moment trok FC Zutphen de wedstrijd volledig naar zich toe en kwamen er nog meer kansen via uitstekend veldspel en een goede wedstrijd felheid bij het hele team.

Na de rust werd het goede spel voortgezet en ook werd er goed geduelleerd van waaruit de tweede bal vaak voor FC Zutphen was en het geloof in een goede afloop steeds meer toenam.

Quick’20 slaagde er niet in het spel te ontregelen en echte grote kansen bleven dan ook uit voor de sportieve bezoekers. Daarentegen kreeg FC Zutphen meerdere mogelijkheden om de 2-1 te maken maar de trekker werd in deze fase nog niet overgehaald waardoor tot kort voor tijd de echte bekerspanning voor het publiek bleef bestaan.

Quick’20 probeerde door middel van invallers het tij nog te keren en ook FC Zutphen bracht Hugo Groters, David te Slaa en Alland Kader in voor de moegestreden Joran van der Kamp, Coen Hagedoorn en Lars Huber.

Ook de drie invallers pakten het goede voetballende spel van het team op en leverden een belangrijk aandeel in de uiteindelijke winst.

De winnende treffer werd 5 minuten voor tijd voorbereid door een assist van Jesse de Vries die na een passeeractie en mislukte sliding spits Nathan Greven op maat kon bedienen op de 16 meterlijn. Ondanks de vele afgelegde kilometers en een kapot gevoetbalde voetbalschoen, met witte tape bij elkaar gebonden, wist Nathan Greven de winnende treffer te maken door de bal beheerst met de binnenkant in het Quick’20 doel te schieten 2-1  !!

De goed leidende scheidsrechter nam nog ruim extra tijd maar de middenvelders en verdediging stonden als een blok en de verdiende overwinning, daar was iedereen het na de wedstrijd over eens, werd binnen gehaald!

Een uitstekende teamprestatie van FC Zutphen O19-1 en terecht kregen de boys een staande ovatie van het talrijke publiek na afloop!

Johnatan Opoku

In de kantine werd deze teamprestatie nog even gevierd en ook Johnatan Opoku, oud FC Zutphen speler en idool van Nathan, deelde na afloop zo te zien in de feestvreugde…. Het verhaal gaat dat Nathan voortaan op de van Joh- natan  gekregen voetbalschoenen de wedstrijden gaat spelen en dat zijn eigen kapotte schoenen onder de witte tape naar de welbekende afvalemmer gaan..