Zaterdag 23 april vindt om 15.30 uur de absolute topper in de 3e klasse A plaats tussen FC Zutphen en VV Dieren. Beide teams beschikken over uitstekende elftallen, die het tot nu toe goed hebben gedaan in deze klasse. FC Zutphen heeft 1 verliespunt minder geboekt. Maar voor de rest is er weinig verschil tussen beide ploegen, waarbij met name Dieren aan een heel sterke periode bezig is.

Foto: Hans ten Brinke

Prachtige wedstrijd in Dieren

Ruim een maand geleden maakten beide ploegen in Dieren er een prachtig schouwspel van. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-3 door Dieren gewonnen, waardoor FC Zutphen de 1e nederlaag van dit seizoen leed. Beide ploegen hebben in bekertoernooien en vriendschappelijke wedstrijden hoger spelende ploegen aan de zegekar gebonden. Dat toont de kracht van beide ploegen aan. Een nederlaag kan men zich niet veroorloven, omdat het zeer sterke JVC Cuijk op het vinkentouw zit, met een achterstand van 4 verliespunten op FC Zutphen.

FC Zutphen heeft zich goed herpakt

Na de nederlaag in Dieren volgde voor FC Zutphen een nog pijnlijker ervaring met het verlies tegen Redichem. Dieren overkwam hetzelfde tegen SV Waalstad. FC Zutphen boekte zaterdag een goede en regelmatige 0-3 overwinning in Oeken. De wedstrijd van Dieren in Teuge moest helaas kort na het begin gestaakt worden, vanwege een toeschouwer die hartklachten kreeg, gereanimeerd moest worden, en vervolgens met loeiende sirenes naar het ziekenhuis werd vervoerd. Een heftige gebeurtenis voor onze sportvrienden van Sportclub Teuge.

Blessures bij FC Zutphen

De selectie van de trainers Mark Horsman en Mark Mol is nagenoeg compleet. Toch wordt er een belangrijke speler gemist en dat is doelman Joey Wolsink, oud speler van VV Dieren. Hij is al geruime tijd uitgeschakeld vanwege een handbreuk. Hij wordt prima vervangen door jeugdkeeper Siem Isselman. We wachten af of de onterechte rode kaart die Siem afgelopen zaterdag kreeg geseponeerd wordt. In de centrale verdediger van VV Dieren, Radjindher Banwari, treffen we een bekende. Hij heeft jarenlang in de selectie van FC Zutphen gespeeld. Verder is het de vraag of FC Zutphen met 2 of 3 spitsen zal spelen. De technische staf heeft daarin volop keuze. Er zal ongetwijfeld ook naar de vorm van de spelers gekeken worden. Er wordt zaterdag veel publiek verwacht en beide teams worden een goede en sportieve wedstrijd toegewenst. Het zal zonder meer een mooie partij voetbal worden.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!