blok-oranje-rood

Opnieuw een topper: FC Zutphen op bezoek bij VV Dieren

blok-oranje-rood

Op zaterdag 26 februari speelt FC Zutphen opnieuw een topper. Deze keer tegen het nog ongeslagen VV Dieren. De wedstrijd in Dieren begint om 14.30 uur. Het belooft een prachtige streekderby te worden. VV Dieren heeft een zeer sterke ploeg en is niet voor niets nog ongeslagen. In de uitwedstrijd tegen de andere topper JVC Cuijk werd een verdiend 1-1 gelijkspel behaald. Afgelopen zaterdag werd er met 5-0 gewonnen van Sportclub Teuge.

[ux_image id=”27787″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen nog steeds zonder puntverlies

FC Zutphen is na 10 wedstrijden nog steeds zonder puntverlies. Dat is een knappe prestatie, want er moet veel strijd voor worden geleverd. Afgelopen zaterdag behaalde FC Zutphen een knappe en zwaar bevochten 4-3 overwinning op JVC Cuijk. Deze maximale score is mooi, maar FC Zutphen moet zich beseffen dat de eindrangschikking pas in de laatste 7 tot 8 wedstrijden tot stand komt. De ploeg die dan in vorm is wordt kampioen of wint vaak de nacompetitie.

Sterke teamprestatie

Afgelopen zaterdag leverde FC Zutphen tot de 70e minuut een sterke teamprestatie. Met veel goede aanvallen, die vaak achterin begonnen, mooie doelpunten en een degelijke achterhoede. Daarna ging het een stuk minder. Er zal daarom met meer concentratie en wat volwassener gespeeld moeten worden. Dat soort zwakheden moeten uit het spel. Zeker tegen sterke ploegen op een hoger niveau. Toch mogen we van een sterk team spreken. De spelers zitten niet snel bij de pakken neer, stimuleren elkaar als het even niet goed gaat en doen er vervolgens een schepje bovenop. En dat zorgde voor het slotakkoord bij de wedstrijd FC Zutphen – JVC Cuijk.

Veel publiek

De wedstrijd trekt ongetwijfeld veel publiek. Beide accommodaties liggen een kwartier rijden vanaf elkaar. En de wedstrijd staat vermoedelijk bol van spanning en sensatie. Een goede reden om de uitwedstrijd tegen VV Dieren bij te wonen.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0