Komende zaterdag 23 februari vindt er op sportpark ’t Meijerink opnieuw een belangrijk duel plaats, namelijk de inhaalwedstrijd tegen SVI uit Ittersum, een wijk in Zwolle. SVI boekte afgelopen zaterdag een zeer knappe overwinning met 1-4 tegen Sparta in Enschede. Het was een slechte zaterdag voor de topploegen want DOS Kampen verloor en WVF speelde thuis gelijk tegen het onder aan staande ON. SVI is aan een zeer sterke serie bezig en is zelfs kandidaat voor het kampioenschap in de 2e periode. Maar dan moet er wel van FC Zutphen gewonnen worden. De ploeg uit Zwolle klopte zaterdag top favoriet Sparta in de laatste 20 minuten, door daarin 3 keer te scoren. FC Zutphen klopte SVI in de thuiswedstrijd met 1-2, maar dat was een fase in de competitie, waarbij de krachtsverhoudingen toch nog wat anders lagen.

De nederlaag met 1-2 afgelopen zaterdag tegen de Esch vormde een flinke domper. Temeer omdat er 60 van de 90 minuten hard gewerkt werd, en in de slechte fase de beide doelpunten door slap ingrijpen veroorzaakt werden. Deze vielen binnen 2 minuten. En dat is ontzettend jammer. Want een ieder gunt deze jongens, waarvan de meesten dit seizoen voor het eerst het vlaggenschip vormen, een goed resultaat. Man of the match Rik Vlutters gaf na afloop nog aan dat het een echt vriendenteam is. En dat zie je in het veld wel terug. Er wordt zonder meer goed voor elkaar gestreden. Alleen duurt een wedstrijd 90 minuten. Dat ondervond dus ook Sparta afgelopen zaterdag.

Probleem van de ingelaste wedstrijd vormen de wintersportverplichtingen van enkele spelers. Daardoor zal het elftal op enkele plaatsen gewijzigd moeten worden. Dat zorgt er echter wel voor dat er enkele andere jongens de kans krijgen zich in het basisteam te spelen. De wedstrijd tegen SVI zal wederom een zeer pittige partij worden, omdat de belangen groot zijn. FC Zutphen kan zich eigenlijk geen nederlaag veroorloven, en SVI moet winnen om in de race voor de 2e periode te blijven. Genoeg reden om een mooie wedstrijd te verwachten. De energie bij FC Zutphen moet aangewend worden om de nul achterin vast te houden en om goed veldspel te laten zien. Dat dit mogelijk is, heeft men kort geleden onder zware omstandigheden bij IJVV nog getoond. Met een dergelijke kwaliteit en instelling kan er zaterdag een goed resultaat geboekt worden.

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!