FC Zutphen gaat zaterdag 9 maart op bezoek bij DZSV in Dinxperlo. De wedstrijd op sportpark ’t Wellink begint om 15.00 uur. DZSV boekte in de laatste uitwedstrijd een belangrijke 1-2 overwinning in Dalfsen tegen ASC “62. De achterhoekers nemen daardoor de 11e positie in met 3 punten achterstand op FC Zutphen. De thuis wedstrijd, enkele maanden geleden, eindigde in een 4-1 overwinning voor FC Zutphen. Met nog 10 wedstrijden voor de boeg zal FC Zutphen alles op alles moeten zetten om het vege lijf te redden in de 2e klasse H. Daarvoor zal er uit alle hoeken steun moeten komen vanuit de vereniging. Een ieder is zich daarvan ongetwijfeld bewust.

De laatste wedstrijd tegen SVI moet zo snel mogelijk worden vergeten, en alle peilen dienen nu gericht te worden op de laatste maanden van deze competitie. Om het elftal kwalitatief en kwantitatief zo sterk mogelijk te krijgen, zullen er vanuit de jeugd en het 2e elftal spelers doorgeschoven moeten worden. Positief punt was afgelopen zaterdag de 4-0 overwinning van het JO-19 team tegen Go Ahead Kampen dat een hoge positie op de ranglijst in nam. Deze jongens hebben in ieder geval vertrouwen op gedaan, en zullen zeker van toegevoegde waarde voor het elftal kunnen zijn.

Voor de technische staf is het een kwestie om de jongens die fit zijn, en in vorm, een basis plaats te geven. Dat zal ongetwijfeld nog het nodige gepuzzel geven. Het zal er op aan komen om met elkaar de strijd volop aan te binden in de komende wedstrijden.

Het vormt voor een ieder binnen FC Zutphen een mooie uitdaging. Ook voor de jonge spelers zal het zaak zijn om de verantwoordelijkheid ten volle te nemen. Dat geeft het hele team zelfvertrouwen en vormt een speler mede voor de rest van zijn carrière.

Wat de bemanning van het elftal betreft. David te Slaa zal weer kunnen aansluiten op het middenveld. Gevreesd moet worden dat Hidde Ruessink nog onvoldoende fit is. Maar vanuit het middenveld zijn er opties om de plaatsen achterin te kunnen op vullen. Ten aanzien van de altijd sterk spelende Jelle Macare is het twijfelachtig, gezien zijn polsbreuk, of hij mee kan doen. Dat zal deze week ongetwijfeld duidelijk worden. Gabi Maduro is als aanspeelpunt in de spits een waardevolle kracht, waarbij we hopen dat ook hij volledig fit is. Verder is Nils Vos een prima optie achterin, zeker ook gezien zijn sterke spel tegen YVV.

Het 2e elftal speelt om 12.00 uur de uitwedstrijd in Wierden tegen SVZW. Gezien dit aanvangstijdstip zijn ook hier nog opties om spelers uit te wisselen.

Alles zal dus aangewend moeten worden om met een positief resultaat uit Dinxperlo terug te keren.

GJN

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!