blok-oranje-rood

FC Zutphen wacht het uitduel tegen DVOV

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag 19 november op bezoek bij DVOV, Door Vrienden Opgericht Velp, dat speelt op sportpark de Pinkenberg in Rozendaal. DVOV, vorig jaar subtopper, neemt op dit moment de 9e positie in. En dat is duidelijk beneden hun stand. Het team lijkt echter het lek boven te hebben, want afgelopen zaterdag boekte men een knappe 1-4 overwinning op hoogvlieger ZZC ’20 in Zelhem. FC Zutphen wacht dus een warm onthaal.

Paar duidelijke overwinningen

FC Zutphen boekte afgelopen zaterdag, na de eerdere winst op Eerbeekse Boys, opnieuw een duidelijke overwinning. Het werd 4-0 tegen VV Oeken. Daarmee heeft de ploeg de 2e positie bereikt, 4 punten achter VIOS Vaassen, maar een wedstrijd minder gespeeld. FC Zutphen gaat daarom opnieuw voor de 3 punten, om in het spoor van de koploper te blijven.

Enkele spelers terug

Aanvoerder David te Slaa was afgelopen zaterdag terug na een vervelende blessure. Hij speelde als vanouds een degelijke wedstrijd. Ook Hidde van Kalker is na een paar wedstrijden schorsing weer terug. Daarmee is de groep weliswaar nog niet compleet, maar het begint er weer op te lijken. Zidane El Hadouchi is er nog niet bij vanwege zijn ongelukkig opgelopen blessure aan het gezicht in de wedstrijd van afgelopen zaterdag. We wensen hem sterkte toe met zijn herstel.

Einde 1e periode in zicht

De afgelopen weken werd er veel gescoord. Maar het spel is bij vlagen ook slordig. En dat zal er uit moeten, evenals het feit dat er in bepaalde fasen te veel kansen gemist worden. FC Zutphen heeft nog 2 wedstrijden te gaan tegen DVOV en Sportclub Brummen. VIOS Vaassen wacht een pittige uitwedstrijd bij AVW ’66. Het is dus nog mogelijk om de eerste prijs dit seizoen te pakken en verzekerd te zijn van een extra kans op promotie. We zullen zien hoe het verloop van de competitie de komende weken plaats gaat vinden. De ploegen staan bovenin dicht op elkaar.

Andere teams

Het 2e elftal leed afgelopen zaterdag een 4-2 nederlaag bij middenmoter Groesbeekse Boys. Men heeft daarmee de aansluiting met de koploper enigszins verloren. Maar het kan in deze competitie, waarin de ploegen dicht op elkaar staan, nog alle kanten op. Vier tegendoelpunten is echter wel veel tegen een middenmoter. Komende zaterdag kan men goede zaken doen, thuis tegen Sportclub Teuge, dat 1 punt minder heeft. De wedstrijd begint om 13.00 uur. Het O23 team boekte thuis een 9-1 overwinning op Excelsior ’31. Komende zaterdag om 14.30 uur speelt men opnieuw tegen dit team, maar dan in Rijssen. Een mooie opwarmer voor de confrontatie de week daarop tegen koploper NEO dat 1 punt meer heeft verzameld.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 3