FC Zutphen start de competitie thuis tegen ZZC ’20

Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen start de competitie zaterdag 1 oktober thuis tegen ZZC ’20 uit Zelhem. De wedstrijd op Sportpark ’t Meijerink begint om 15.30 uur. Vorig seizoen won FC Zutphen 2x van ZZC, maar dat ging wel met de nodige moeite. ZZC is deze competitie verrassend begonnen door het uit de 2e klasse gedegradeerde AVW ’66 met 2-1 te verslaan. Na een 0-1 achterstand bij rust wisten de mannen uit Zelhem een knappe overwinning te boeken met een doelpunt in de laatste minuut. FC Zutphen krijgt dus meteen te maken met een geduchte tegenstander.

[ux_image id=”28459″ image_size=”original” lightbox=”true” caption=”true”]

[gap]

Blessures bij FC Zutphen

FC Zutphen is in de voorbereiding ongeslagen gebleven en heeft ook de volgende bekerronde gehaald. Toch is de ploeg er niet geheel ongeschonden uit gekomen. Niek Bakkerweerd heeft een voetblessure die hem al maanden aan de kant houdt. En Kevin Ooms heeft een spierblessure, maar we verwachten dat hij op tijd fit is en kan spelen.

Meteen scherp van start

Het gaat er om vanaf het eerste fluitsignaal meteen scherp te zijn, zowel voorin als achterin. Bovendien is het zaak het hoge tempo dat FC Zutphen kan spelen, de gehele wedstrijd vast te houden. Er is sprake van een brede selectie met een sterk bezette bank, waardoor er veel wisselmogelijkheden zijn. Door een goede voorbereiding moet het team goed op elkaar ingespeeld zijn. Zowel individueel en als team liggen er dus volop kansen.

Verrassende uitslagen

In de eerste competitieronde waren er enkele opvallende uitslagen. Het verlies van AVW was niet verwacht en ook de grote 5-0 overwinning van sportclub Brummen tegen het vorig jaar goed presterende DVOV uit Velp viel op. Daarnaast boekte promovendus SV Twello een knappe overwinning bij Vios Vaassen. De kampioenskandidaten Be Quick en Oene deelden de punten (2-2). Door de vele derby’s en versterkte degradatie zal FC Zutphen alle 24 wedstrijden scherp moeten zijn.

Andere selectieteams

Het 2e elftal speelt om 14.00 uur thuis tegen AZSV, dat de eerste wedstrijd met 4-1 won. Ons aller 2e speelde afgelopen zaterdag een aantrekkelijk duel tegen VV Dieren dat uiteindelijk in 3-3 eindigde. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Aland Kader met een kanonskogel in de kruising. Ook de O23 heeft grote ambities. Zij veegden zaterdag PH met 5-1 van de mat. Ze spelen om 12.45 uur in Rijssen tegen Excelsior ’31. Al met al weer een aantrekkelijk programma met eveneens veel jeugdwedstrijden waarvan het publiek volop zal genieten.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Artikel delen