blok-oranje-rood

FC Zutphen start de competitie thuis tegen Excelsior Zetten

blok-oranje-rood

Na ruim een half jaar is het weer zo ver. De competitie neemt in deze corona tijd zijn aanvang. Er wordt begonnen thuis tegen het jonge Excelsior uit Zetten. Vorig jaar november boekte FC Zutphen thuis een 4-0 overwinning. Maar nu is voor beide ploegen er sprake van een geheel open situatie.

FC Zutphen heeft een goede voorbereiding achter de rug met ruime uitslagen, maar ook was er nog wel eens sprake van wisselvalligheid. De Zutphenaren willen kampioen worden en de eerste uitdaging is het winnen van de eerste periode. En dan zullen de 3 punten komende zaterdag in Zutphen gehouden moeten worden.

Er kan geen enkele sprake zijn van onderschatting van welke tegenstander dan ook. We hebben vorig seizoen gezien dat het tegen de meeste ploegen lastig spelen is, en als je niet scherp bent kun je zo maar tegen een nederlaag op lopen. De ploeg heeft weer wat meer ervaring op gedaan, en van de meeste spelers mag verwacht worden dat ze het voortouw nemen als het even niet loopt.

Er rust daarom op het team een grote verantwoordelijkheid. Maar dat is het mooie van voetbal. De uitdagingen zijn er volop. Afgelopen donderdag in Drempt was er een sterke 1e helft. Als de jongens deze vorm kunnen vasthouden zal er iets moois kunnen groeien dit seizoen. Maar zo ver is het nog lang niet.

We beginnen voor het eerst dit seizoen om 15.30 uur. Er is van alles te beleven op sportpark ’t Meijerink met mooie wedstrijden en goed voetbal. Het team van Jo19-1 speelt om 11.00 uur thuis tegen VVG ’25. En zo zijn er vele jeugdwedstrijden te bewonderen. Het 2e elftal start de competitie met een uitwedstrijd om 16.00 uur in Oldenzaal bij De Esch.

We wensen alle teams veel succes bij de start van de competitie.

GJN

Vind ik leuk 0