FC Zutphen speelt zaterdag tegen VV Oeken

Foto: Hans ten Brinke

Op zaterdag 1 april staat voor FC Zutphen de uitwedstrijd tegen VV Oeken gepland. De wedstrijd vindt plaats op sportpark de Overkant en begint om 14.30 uur. De competitie nadert in deze maand de ontknoping. Voor beide clubs is de wedstrijd van cruciaal belang.

Oeken strijdt tegen deelname nacompetitie voor degradatie

Oeken maakt een moeilijk seizoen door. De club verloor zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen ZZC’20 met 2-0. Met name door uitstekend keeperswerk van de doelman van ZZC. Daardoor staat Oeken op de 10e positie met 17 punten uit 16 wedstrijden. De achterstand bedraagt 7 punten op de veilige plek, waarbij men 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Oeken heeft de punten gewoon keihard nodig.

FC Zutphen vergroot de voorsprong zonder te spelen

De wedstrijd van FC Zutphen tegen Eerbeekse Boys werd op het laatste moment afgelast. Daarna verplaatste alle aandacht zich naar het Zuiderpark waar stadgenoot Be Quick de belangrijke wedstrijd tegen nummer 2, SV Twello, speelde. De Zutphenaren wonnen dik verdiend met 3-0, een knappe prestatie. FC Zutphen zag daardoor de voorsprong oplopen naar 13 punten en voor Be Quick is nacompetitie om promotie ineens een reële optie geworden.

Het kampioenschap lonkt in de maand april

FC Zutphen kan in de maand april kampioen worden. Maar er zal wel rekening gehouden moeten worden met heftige tegenstand. Alle clubs waar we tegen spelen hebben belang bij een goed resultaat in de strijd tegen promotie of degradatie. Er staan daarom aantrekkelijke wedstrijden op het programma, te beginnen in Oeken. Waarschijnlijk wordt de wedstrijd tegen Eerbeekse Boys op 8 april ingehaald.

Nagenoeg complete selectie

FC Zutphen begint met een nagenoeg complete selectie aan de laatste 8 wedstrijden. Ook deze wedstrijden kunnen daarom met het nodige vertrouwen tegemoet worden gezien. Maar er zal volop strijd geleverd moeten worden, om de kampioensmissie tot een goed einde te brengen.

Andere teams

Het O23 team speelt om 14.30 uur uit in Wilp tegen CCW (Combinatie Cupa en Wilp), een belangrijke wedstrijd om de koppositie. De mannen van trainer Mike Wesselink boekten zaterdag een grote overwinning in Rijssen tegen Excelsior. Van het water- en modderballet waren mooie beelden op sociale media te zien. Het 2e boekte eveneens een grote overwinning op ESA. Men speelt om 13.00 uur thuis tegen het sterke DZC ’68. Om 12.30 uur speelt de JO19 thuis tegen SJO SDOUC/Etten. Ook deze jongens strijden om de bovenste plaatsen. Er staan dus weer veel mooie en spannende partijen op het programma. We wensen alle teams veel succes toe.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 3

Artikel delen