FC Zutphen treedt zaterdag in de 3e competitiewedstrijd aan tegen DETO Twenterand. De Zutphenaren zullen proberen om de eerste punten in een thuiswedstrijd te behalen. Dat zal wederom een moeilijke klus worden. De statistieken van vorige seizoenen zijn niet gunstig, en ook dit seizoen mag DETO tot de favorieten voor een titel, en op zijn minst voor een periodetitel, worden gerekend. De mannen uit Vriezeveen staan qua punten gelijk met FC Zutphen. Na een forse overwinning in de eerste wedstrijd ging het afgelopen zaterdag thuis tegen koploper WHC uit Wezep mis. Men verloor met 2-3 in een van beide kanten sterk gespeelde wedstrijd, een reclame voor het voetbal zo lieten de reporters ter plaatse weten. Het lepe WHC besliste de pot in enkele standaard situaties.

FC Zutphen boekte afgelopen zaterdag in Nijverdal bij Hulzense boys een uitstekende team prestatie. Vlak voor rust moest men met 10 man verder na een rode kaart, en een strafschop waaruit gedoelpunt werd. Met 10 man trokken de Zutphenaren na rust toch nog met 1-2 aan het langste eind. De overwinning was vooral te danken aan hard werken, bij vlagen goed combinatiespel, en 2 mooie doelpunten. Mark Bloemendaal doelpuntte uit een vrije trap, en Huib Achterkamp schoot de winnende treffer uitstekend binnen, na een prima actie van Joshua Palm.

FC Zutphen zal moeten proberen dit type spel vast te houden. Er zal hard voor elkaar gewerkt moeten worden, en het team zal als een vriendenploeg de strijd moeten aangaan. Daarbij zal er rekening mee moeten worden gehouden dat de kwaliteiten van een ploeg als DETO zeer goed zijn. Het is ook afgelopen seizoenen steeds niet gelukt van deze sterke formatie te winnen. Maar onmogelijk is dat zeker niet, als er maar voor gezorgd wordt dat alle onderdelen kloppen.

Ruben Klaver en Gert Jan Oogjes stelden zaterdag Marijn Sangers op als doelman die het goed deed. Of Lars Rotman voldoende hersteld is, zal moeten blijken. Verder wordt Radjindher Banwari achterin gemist door zijn schorsing vanwege de rode kaart. Wellicht dat voor hem Bas Jansen zijn debuut gaat maken in het 1e elftal. Een andere mogelijkheid is Sebastian van Laar op links te posteren en Marco Kroese en Huib Achterkamp samen centraal achterin. Als we van de opstelling van afgelopen zaterdag uit gaan, zou dan op het middenveld, voor wat betreft de opengevallen plaats een keuze moeten worden gemaakt tussen Geert Bijl, Thomas Theloesen, en Melvin Everts.

We hopen natuurlijk dat ook na de training het team gevrijwaard blijft van verdere blessures.
Er zal anders aanvulling gezocht moeten worden uit het team van zaterdag 2 dat helaas nog wacht op de eerste overwinning. Komende zaterdag om 11.45 uur treedt men aan tegen VDZ uit Velp. Deze ploeg is nog ongeslagen, maar de competitie is nog jong. Het zou mooi zijn als de jongens van Jan Willem van Schooten zaterdag de eerste winst kunnen boeken.

De weersomstandigheden zullen hopelijk wat minder tropisch zijn dan de dagen er voor, zodat er vol voor de winst gestreden zal worden.
Om 14.30 uur is de aftrap in de wedstrijd tegen DETO, en zal er ongetwijfeld weer veel publiek zijn.

Wij wensen alle betrokken een goede en sportieve wedstrijd toe.

GJN

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!