blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt thuis tegen Uni VV uit Nijmegen

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt op zaterdag 10 oktober om 15.30 uur thuis tegen Uni VV. De Nijmegenaren boekten afgelopen zaterdag een 3-1 zege op ZZC ’20. En dat terwijl ze een groot gedeelte van de wedstrijd met 10 man speelden. De inzet van Uni was echter groot. In de laatste wedstrijd voor de Corona stop van afgelopen seizoen boekte FC Zutphen in Nijmegen een moeizame 0-2 overwinning. Uni ontpopte zich als een stugge tegenstander, die gevaarlijk is in dode spelmomenten. Het is zaterdag dus oppassen geblazen voor FC Zutphen.

[ux_image id=”15308″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Livestream

De wedstrijd wordt vanwege de Corona maatregelen zonder publiek gespeeld. Via FC Zutphen Internet TV is de wedstrijd met een livestream te bekijken. Op die manier kan iedereen de verrichtingen van de jongens toch volgen. De aanwezigheid van het talrijke publiek dat achter de club staat, zal zeker gemist worden. Maar ook hiermee zal het team moeten leren omgaan. Positief is het dat de Corona maatregelen in ieder geval niet ten koste gaan van het voetbal zelf.

[poll id=”16411″]

Drie ploegen zonder puntverlies

Er zijn nog 3 ploegen over zonder puntverlies. SV Waalstad leed afgelopen zaterdag namelijk een onverwachte nederlaag tegen het verassend voor de dag komende Oeken. Hieruit blijkt dat iedere wedstrijd weer op zich staat. Onze eigen wedstrijd tegen Sportclub Teuge ging zaterdag niet door, waardoor FC Zutphen dus een wedstrijd achterloopt. Sp Teuge – FC Zutphen zal op dinsdag 20 oktober worden ingehaald. Het is jammer dat het ritme van de reeks goede uitslagen onderbroken werd. Maar dit zijn gebeurtenissen waar niemand wat aan doen kan.

Blessures Jesse de Vries en Floris de Boer

Behalve Jesse de Vries en Floris de Boer zijn er geen blessures. Wat dat betreft kan het elftal nagenoeg op volle sterkte aan de start verschijnen. Er zal, net als de andere wedstrijden, direct volledig op de aanval gespeeld moeten worden, waarbij het van belang is snel te scoren. Verder is het goed er moreel en conditioneel klaar voor te zijn. Er zal volwassen gespeeld moeten worden om puntverlies te voorkomen.

Goals Nando Bleumink helpen 2e elftal aan winst

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Uni speelt ons 2e elftal om 13.00 uur tegen AZSV. Het 2e elftal boekte afgelopen zaterdag een zeer knappe 0-3 overwinning bij ESA in Arnhem. Het was Nando Bleumink die 2 keer scoorde. We zijn benieuwd of de jongens de goede vorm kunnen vasthouden. Mooi is het dat beide elftallen nu na elkaar spelen, waardoor spelers optimaal ingezet kunnen worden. Ook in dit selectieteam zal er volop voor een goed resultaat gestreden moeten worden.

Veel succes komende zaterdag!

Tekst: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0