blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt laatste wedstrijd van het seizoen bij VV Oene

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt zaterdag 27 mei de laatste competitiewedstrijd op Sportpark De Hoge Kamp in Oene. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Belang van beide ploegen

FC Zutphen is nog steeds ongeslagen, hoewel het afgelopen zaterdag kantje boord was. Dankzij een doelpunt van Benjamin Roters in de 90e minuut wist FC Zutphen toch nog de verdiende 3-3 te realiseren. Oene heeft een goed seizoen achter de rug. Men neemt de 3e positie in, dat recht geeft op deelname aan de nacompetitie om promotie. Bij verlies tegen FC Zutphen en winst van AVW ’66 dat 3 punten minder heeft, wordt men 4e. Deze positie geeft recht op nacompetitie als SV Twello de 2e periode wint.

Beslissingen nog niet allemaal gevallen

De strijd om de 2e periode is nog niet beslist. SV Twello en Be Quick staan gelijk en SV Twello heeft een veel beter doelsaldo. In het geval dat SV Twello de 2e periode pakt, is AVW de absolute favoriet, om de laatste nacompetitieplaats om promotie te veroveren. Maar Ook Be Quick en ZZC ’20 die 1 punt minder hebben, komen daar nog voor in aanmerking. Onderin is het eveneens nog spannend. SC Teuge heeft de slechtste papieren en staat 1 punt achter SC Brummen. Maar ook VIOS Vaassen dat 3 punten op SC Teuge voor staat is nog niet geheel veilig. Het is dus tot op het laatste moment spannend voor diverse ploegen.

Kan FC Zutphen de ongeslagen status handhaven ?

Nu de Zutphenaren zo ver gekomen zijn, zal men er ook in de laatste wedstrijd vol voor gaan. Oene heeft, in geval Be Quick de 2e periode wint, nog 1 punt nodig om de 3e plaats te behouden, en plaatsvervangend periodekampioen te worden. Bij de thuiswedstrijd medio januari won FC Zutphen met 3-0. De basis werd gelegd door een vroege penalty, benut door Benjamin Roters. Oene is echter goed in vorm. Dat bleek ook uit de vorige week gewonnen uitwedstrijd in Zelhem tegen ZZC ’20. Deze ploeg die thuis sterk is, werd met 1-0 geklopt. Het zal daarom ongetwijfeld een aantrekkelijke wedstrijd worden.

Overige teams

Het 2e elftal speelt om 18.00 uur in Arnhem tegen ESA. Het 2e boekte afgelopen zaterdag een knap gelijkspel tegen koploper DTS ’35. In de 2e helft had er zelfs nog een overwinning in gezeten. Dit team zal zo goed als zeker 3e worden in de competitie. Het O23 team speelt om 14.30 uur uit bij SV CCW ’16 in Wilp. Zij worden definitief 2e en kunnen koploper CCW niet meer achterhalen.

Kampioenschap

Afgelopen zaterdag werd FC Zutphen JO15-2 kampioen. Helaas lukte het de JO19-1 niet om dit goede voorbeeld te volgen. Zij speelden met 3-3 gelijk, waardoor Helios met de titel aan de haal ging. FC Zutphen JO13-1 gaat zaterdag voor een herkansing. De ploeg ging zaterdag met 3-1 onderuit in Aalten. Aanstaande zaterdag wacht de laatste thuiswedstrijd tegen VVG ’25. FC Zutphen heeft aan 1 punt voldoende voor het kampioenschap. Veel succes!

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0