blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt dinsdagavond bij DVOV in Velp

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt dinsdagavond om 20.00 uur tegen subtopper DVOV. De wedstrijd vindt plaats op Sportpark De Pinkenberg in Rozendaal. DVOV neemt de 6e positie in met 24 punten uit 14 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd een regelmatige 3-1 overwinning behaald op het bezoekende Excelsior uit Zetten. Het is deze competitie voor de eerste keer dat FC Zutphen en DVOV tegen elkaar aantreden.

[ux_image id=”27321″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Lastige uitwedstrijden

Na dinsdag speelt FC Zutphen opnieuw een uitwedstrijd. Zaterdag reist de ploeg van Mark Horsman naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen SV Waalstad. Het zijn lastige wedstrijden waar geen puntverlies geleden mag worden. Dat geldt natuurlijk ook voor de achtervolgers vv Dieren en JVC Cuijk die respectievelijk 1 en 4 verliespunten achter FC Zutphen staan. Bovendien moet altijd rekening worden gehouden met een scenario dat de competitie voortijdig afgebroken kan worden. Al is die kans niet zo groot. Gezien het aantal reeds gespeelde wedstrijden zal dan waarschijnlijk die stand als eindstand gelden.

Veel blessures

FC Zutphen kampt nog steeds met veel blessures. Des te knapper is het dat de ploeg nog steeds bovenaan staat. Afgelopen zaterdag konden Jesse de Vries en Floris de Boer weer minuten maken. Maar zij missen natuurlijk nog het nodige wedstrijdritme. Daar staat tegenover dat Koen Hulleman geblesseerd raakte en Hidde Ruessink met een liesblessure kampt. Daarnaast zijn er langdurige blessures bij Khen Bakkerweerd, Sem Veeger, Teun Isselman, Zidane El Hadouchi en doelman Joey Wolsink.

Fitte en degelijke indruk

Ondanks de blessures maakte de ploeg afgelopen zaterdag in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen ZZC ’20 een fitte en degelijke indruk. Achterin, waar doelman Siem Isselman een betrouwbare sluitpost blijkt, werd er niets weggegeven. En dat was ook dankzij een goede invalbeurt van Hugo Groters. Er zijn nog genoeg spelers over die het verschil kunnen maken. Daarom is het goed om van wedstrijd naar wedstrijd toe te leven. We wensen het gehele team van FC Zutphen veel succes met hun uitdaging voor de komende periode.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 3